Speciale Volvo FH 500 6×2 bakwagen voor Mesthandel C.G. Kroon

Mesthandel C.G. Kroon, gevestigd in Amsterdam, houdt zich onder meer bezig met paardenmestinzameling die gebruikt wordt als grondstof voor de champignonteelt. In samenspraak met de chauffeur werd er geïnvesteerd in een bijzondere Volvo FH 6×2 bakwagen. De truck werd geleverd door Volvo Group Truck Center Amsterdam.
Volvo FH 4th gen
Vakbekwaamheid en kwaliteit zijn woorden die passen bij Mesthandel C.G. Kroon. Met inmiddels de vierde generatie aan boord vormt vader Simon Struijlaart, samen met zoon Danny, de directie. Simon Struijlaart: “Wij houden ons voornamelijk bezig met het inzamelen van paardenmest bij maneges en privé-stallen. Mest die op ons terrein in Amsterdam wordt overgeslagen en van daaruit wordt vervoerd naar Velddriel waar het product wordt bewerkt tot een grondstof voor de champignonteelt. Met het wagenpark van in totaal zes eenheden, waarvan vijf bakwagens, drie aanhangers en een trekker-oplegger combinatie, wordt het transport geregeld. Het wagenpark is geheel afgestemd op het werk. De Volvo FH past perfect in het plaatje.”
Volvo FH 4th gen
Bijzondere truck
“Wij hebben geluisterd naar onze chauffeur. Hij wilde een Volvo FH voor zijn werk en het is een bijzondere truck geworden. Wij wilden qua uitstraling een Old-school truck: een normale slaapcabine, kisten aan de zijkant en ook een Deense achterbumper. Het past gewoon bij ons. De Volvo FH 500 6×2 bakwagen hebben we voorzien van alle denkbare innovaties van Volvo. Zo is de truck uitgerust met Volvo Dynamic Steering en alle veiligheidsopties. Daarnaast heeft de chauffeur veel comfort. Wij hebben weinig tot geen verloop onder onze mensen en hebben een hecht team. Dat is ook de reden dat we luisteren naar de wensen van onze mensen. Zij hebben inspraak en indien mogelijk voldoen wij graag aan hun wensen. We verwachten veel van Volvo Dynamic Steering. We werken veel op moeilijk bereikbare plaatsen, waar we veel moeten manoeuvreren. Volvo Dynamic Steering maakt dat werk lichter”, besluit Simon Struijlaart.
Volvo FH 4th gen
De opbouw van de truck is gerealiseerd door Wille Carrosserie en betreft een aluminium opbouw met kraan achterop de bakwagen. Spuiterij van Winkoop heeft er een echte ‘Kroon’ auto van gemaakt. Volvo Group Truck Center en haar medewerkers zijn bijzonder trots op het feit dat zij in samenwerking met Mesthandel C.G. Kroon aan dit voertuig hebben mogen werken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *