Renault D met ‘zonnedak’

Versweb is allround kipspecialist en heeft haar wagenpark uitgebreid met een Renault Trucks D 2.1 12-tons bakwagen. De opbouw is voorzien van een Sol(c)ar koelsysteem, waarbij zonne-energie wordt gebruikt voor de koelmotor. De truck werd geleverd door Renault Trucks-dealer Nijwa Hengelo.
Renault D-serie
De bijzondere Renault Trucks D 2.1 past in het streven van Versweb om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. De brandstofzuinige Renault Trucks D 2.1 met een GVW van 12 ton is voorzien van een koelopbouw met een Sol(c)ar koelsysteem. Het systeem wekt, met behulp van zonnepanelen die op het dak van de koelopbouw zijn gemonteerd, energie op om de koelmotor aan te drijven.

Peter Kleizen, directeur/eigenaar Versweb: “De Renault Trucks D is een belangrijke uitbreiding van ons wagenpark. Onze activiteiten als allround kipspecialist groeien en dat maakte uitbreiding van het wagenpark noodzakelijk. We leveren maatwerk aan onze klanten; winkelpoeliers, horecagroothandels en onder meer slagerijen. Wat vandaag geslacht wordt, leveren wij morgen voor tien uur ’s ochtends bij onze klant, in een door hem gewenste eenheid en verpakking. Van hele kuikens (750gr -1700gr) tot aan alle kuikendelen, kipfilet, kipdijvlees en alle vormen van dieetafleidingen en gegaarde kipproducten. Versheid en kwaliteit zijn twee belangrijke kernwaarden. Daarbij zijn al onze producten handgesneden en is er een assortiment beschikbaar inzake het Beter Leven Keurmerk, waar Versweb voor gecertificeerd is. Ook bieden we biologische kip aan. Wil je die flexibiliteit bieden dan kan dat alleen met uitgekiende logistiek.”
Renault D-serie
Duurzame uitstraling
Voor Peter Kleizen past de Renault Trucks D 2.1 in de uitstraling die hij voor zijn bedrijf wenst. “Je moet werken met schoon en net materieel. Dat zijn wij verplicht aan onze afnemers. Bovendien vind ik dat je in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid altijd moet streven naar een zo laag mogelijke milieubelasting. Door samen met Nijwa kritisch te kijken naar onze transportbehoefte, zijn we uiteindelijk uitgekomen op de Renault Trucks D 2.1 met een GVW van 12 ton. Zij adviseerden ook over de opbouwmogelijkheden en hebben voor mij uitgezocht wat de subsidiemogelijkheden waren voor de koeling met behulp van zonnepanelen. Prijstechnisch zat het goed, de kwaliteit is in orde en het onderstreept onze jarenlange samenwerking met Nijwa.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *