Lastkraftwagen der Wehrmacht ~ Reinhard Frank


Titel: Lastkraftwagen der Wehrmacht
Subtitel: Deutsche und erbeutete Radfahrzeuge im Einsatz – Technik – Anstrich – Abzeichen – Zubehör
Auteur: Reinhard Frank
Uitgeverij: Dörfler Zeitgeschichte
Jaar eerste druk: 1992
ISBN: 978-3-89555-859-7
Land van oorsprong: Duitsland (Duitse teksten)
Formaat: 18×25 cm, zwart wit, hardcover, 207 pagina’s
Te koop bij: Technik Museum Sinsheim

Vrijwel alle boeken over trucks uit de Tweede Wereldoorlog gaan over de Amerikaanse trucks, een kleiner deel over de Canadese en Britse trucks, maar om boeken over de Wehrmacht moet je echt met een vergrootglas zoeken. Het boek dat ik vandaag bespreek is er toch zo één, de enige in mijn collectie. Het nazi-regime had een indrukwekkend wagenpark. Niet alleen van de eigen trucks, in dit boek is ook ruime aandacht voor ‘buitvoertuigen’ Mocht je opa’s truck in de jaren ’40 in beslag genomen zijn door de bezetter heb je dus kans dat je die in dit boek op de foto ziet. De meeste buitvoertuigen zijn echter veroverd op het geallieerde leger en uit de bezette gebieden in Frankrijk en Rusland.

Na een korte uitleg over hoe het leger in was gedeeld volgt een bespreking van de voertuigen, op merk ingedeeld. Uiteraard heeft de Einheits-Diesel een eigen hoofdstuk. Al met al een boek wat niet iedereen in de kast wil hebben, maar wat wel van belang is om een volledig verhaal te kunnen bekijken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *