Van der Wiel investeert in nieuw materieel

Van der Wiel Transport BV maakt een uitstekend jaar door. Nadat in de afgelopen anderhalf jaar de omvang werd aangepast aan de marktvraag ontstond er een slagvaardige organisatie. Zowel de bezetting als het rendement zijn nu op het gewenste niveau en dat zorgt ervoor dat Van der Wiel de toekomst vol vertrouwen tegemoet ziet. Een belangrijke indicator daarvoor is dat er voor de tweede helft van dit jaar maar liefst 10 voertuigen worden vervangen door schone Euro-6 trucks.
Van der Wiel DAF XF Euro 6
Nieuw Materieel
Door Autobedrijven ESA in Marum zijn 5 nieuwe DAF-trekkers afgeleverd. Het gaat om drie 4×2-trekkers en twee 6×2 voorloopas-trekkers, allemaal XF460 Space Cab-trekkers die sinds het einde van de bouwvak ingezet worden. Later volgen nog drie nieuwe Ginaf-trucks. Het gaat om 2 10×6-kippers die worden voorzien van Gijsbertsen-kippers. De derde is een 8×6 met een hydraulisch aangedreven vooras en een afzetsysteem.
DAF XF Euro 6
Rondhouttransport
In de tweede helft van het jaar komen er verder nog twee nieuwe Volvo FH trucks met GS-Meppel aanhangwagens voor in het rondhouttransport. Deze combinaties zullen voorzien worden van nieuwe Loglift-houtkranen met weeginstallatie. Eén van deze twee combinaties zal in de huisstijl van Staatsbosbeheer worden uitgevoerd. Verder komen er nog twee nieuwe kippertrailers van Carnehl en is Van der Wiel bezig met de aanschaf van een nieuwe trommelzeef.
Volvo FH 4th gen
Bijdrage aan duurzaamheid
Er wordt momenteel dus volop geïnvesteerd in nieuw materieel. De nieuwe voertuigen zijn ter vervanging van bestaande trucks en daarmee zet Van der Wiel een behoorlijke stap in de verduurzaming van de vloot. Steeds vaker wordt er in bestekken gevraagd om minimaal Euro-5 trucks om in aanmerking te komen voor zo’n werk. Met de stap die Van der Wiel nu maakt, wil Van der Wiel een trede hoger komen op de milieuladder.
DAF XF Euro 6
Kortom, Van der Wiel Transport BV staat er mooi en sterk bij in een roerige markt!
Tekst: vanderwiel.nl.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *