Wed. J de Bruyn en Zonen Logistics breidt wagenpark uit

Voor het bulktransport heeft Wed. J de Bruyn en Zonen Logistics vier Volvo FH 460 4×2 trekkers met compressor voor het laden en lossen van bulk in gebruik genomen. De vijfde Volvo FH wordt ingezet in het internationale transport. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Van Dijk Trucks.
Renault T-serie
Wed. J de Bruyn en Zonen is een logistiek dienstverlener, gevestigd in Nieuwkoop, die maatwerkoplossingen creëert en is daarmee een toegevoegde waarde voor opdrachtgevers. Het bedrijf maakt de laatste jaren een grote expansie door, vooral door te sturen op kwaliteit en heldere structuren. Xavier Duijn, directeur: “Wij willen onze klanten compleet ontzorgen door verschillende diensten aan te bieden: van bouwgerelateerd tot distributie en kippertransport. Daar heb je schaalgrootte voor nodig. We hebben nu ruim 78 trekkende eenheden en circa 100 trailers. We zoeken trucks die passen bij de inzet. Zo zetten we vier van de nieuwe Volvo FH 460 4×2 trekkers in voor het bulktransport, de andere is voor het internationale transport. De keuze voor Volvo is tweeërlei, enerzijds de veiligheid en anderzijds de continuïteit. Voor ons zijn dat belangrijke factoren. Daarnaast is het brandstofverbruik van groot belang, ook daar scoort Volvo Trucks goed. We maken bij dit soort investeringen rationele overwegingen. Voor continuïteit zorgt ook onze dealer Van Dijk Trucks, zij denken mee en zijn zeer flexibel.” Naast de Volvo FH trekkers leverde Van Dijk Trucks ook twee Renault Trucks T trekkers af. “Die pasten in onze investeringsplannen. Het is prettig dat ze ook via Van Dijk Trucks geleverd werden, daardoor weten we dat het onderhoud in vertrouwde handen is.”

Brandstofverbruik belangrijk
Met behulp van de boordcomputer wordt het verbruik gemeten, geanalyseerd en besproken. “Brandstofverbruik heeft invloed op het totale plaatje. Rijtrainingen zijn daarom van groot belang. Een chauffeur die anticiperend rijdt, zal minder schade rijden en de truck zal minder snel slijtage vertonen. Het is een kwestie van bewustwording die ik nu terugzie bij mijn mensen. Zij zijn meer bereid tot samenwerken en zien het belang.”
Volvo FH 4th gen
Kernactiviteit
Bulktransport is één van de kernactiviteiten van De Bruyn transport. De producten zijn los gestorte droge bulkgoederen, getransporteerd met silo-opleggers en kippers. Te denken valt aan granulaten en bijvoorbeeld veevoeder. “In het silo-transport gaat het om specifieke wensen en eisen (certificeringen) van afzonderlijke klanten. Door oplossingsgericht te werken en de juiste middelen in te zetten kunnen wij toegevoegde waarde bieden. Ook door bijvoorbeeld in ons warehouse goederen om te pakken. Wij beschikken daartoe over diverse opslagmogelijkheden. Dit varieert van palletopslag in stellingen tot bulkgoederen op buitenterreinen. Het warehouse zelf is 3.500 m2 groot.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *