REMONDIS neemt Dusseldorp Groep over

De aandeelhouders van Dusseldorp Groep hebben besloten hun aandeel in het familiebedrijf te verkopen. Dit heeft geleid tot de voorgenomen verkoop van de Dusseldorp Groep aan het Duitse familiebedrijf REMONDIS. De activiteiten van de Dusseldorp Groep (jaaromzet 2014 circa € 135 miljoen) bestaan uit afvalverwerking en recycling, rioolservice en infra- en sloopactiviteiten. De infra- en sloopactiviteiten van de Dusseldorp Groep worden na de overname doorverkocht aan het Nederlandse bedrijf ReintenInfra. De overnames zijn nog onder voorbehoud van de toestemming van de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Partijen hebben afgesproken geen uitspraken te doen over de overnameprijs.
Mercedes-Benz Antos
Met de overname van Dusseldorp versterkt REMONDIS haar positie in de Nederlandse markt van recycling- en afvalactiviteiten. Onderdeel van de overname zijn meerdere locaties in Oost- en Noord-Nederland en meer dan 180 bedrijfsvoertuigen. Bij de over te nemen activiteiten op het gebied van inzameling & recycling en rioolservice werken ongeveer 375 medewerkers. De activiteiten worden voortgezet onder de naam van het nieuwe moederbedrijf.

REMONDIS is marktleider in Duitsland en heeft in diverse Europese landen een stevige positie op het gebied van afvalinzameling, afvalverwerking en afvalwater. In Nederland is het bedrijf al enkele jaren actief vanuit onder meer Ede en Zwolle op het gebied van afvalinzameling voor bedrijven. Tussen de beide familiebedrijven bestaan sinds lange tijd zowel zakelijke als ook persoonlijke contacten. Beide ondernemingen werken niet alleen samen bij het aanleveren van afval aan de REMONDIS dochter ARN in Nijmegen, maar ook op het gebied van transport en logistiek en bij de verwerking van gevaarlijk afval. Werner Hols, directeur REMONDIS Internationaal, benadrukt de overeenkomsten: “Wij verheugen ons dat wij de grote traditie van het familiebedrijf mogen voortzetten. We zijn ons bewust van de sociale verantwoordelijkheid die de Dusseldorp Groep in Lichtenvoorde en in Oost-Nederland heeft en willen deze traditie graag voortzetten. REMONDIS is zelf een succesvol familiebedrijf, dat zich met het motto van de Dusseldorp Groep “De oplossing dichtbij” zeer goed identificeren kan. Wat voor betekenis deze versterking heeft, blijkt wel uit het feit dat het nieuwe hoofdkantoor van REMONDIS Nederland in Lichtenvoorde gevestigd zal worden.”
MAN TGS 1st gen
Dr. Andreas Krawczik, directeur van REMONDIS Nederland, licht de betekenis van de koop toe: “Tot onze duidelijke groeistrategie behoort niet alleen het behouden en zekerstellen van de arbeidsplaatsen. REMONDIS Nederland richt zich tevens op verdere groei door het uitbreiden van de klantenkring en door het overnemen van ondernemingen, bij voorkeur in Gelderland en de regio Overijssel. Met deze stap kunnen wij onze gecombineerde diensten aan overheidsinstellingen en het bedrijfsleven nog verder verbeteren.” 

Omdat de activiteiten van Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek niet aansluiten bij haar kernactiviteiten, heeft REMONDIS het voornemen dit onderdeel door te verkopen. In ReintenInfra is een strategische koper gevonden, die in Oost-Nederland al actief is met bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw, waaronder Twentse Weg en Waterbouw (TWW), Moes Infra, Dostal Wegenbouw, Negam, DEGA en de Asfalt Centrale Hengelo. Bij de over te nemen activiteiten op het gebied van infra, sloop en milieutechniek werken ongeveer 200 medewerkers. ReintenInfra gaat de overgenomen activiteiten onder de naam “Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek” voortzetten.
DAF CF75
Adriaan Visser, (interim) algemeen directeur van de Dusseldorp Groep, is positief over het bereikte resultaat: “Met de verkoop van de Dusseldorp Groep is de continuïteit van de onderneming gewaarborgd. Voor onze klanten geldt dat door aansluiting bij het internationaal opererende REMONDIS de kwaliteit van de dienstverlening wordt verbeterd, waarbij de mogelijkheden voor recycling van het ingezamelde afval toenemen als onderdeel van een circulaire economie. Ook zal REMONDIS bijdragen aan de verdere (landelijke) doorontwikkeling van de dienstverlening op het terrein van rioleringssystemen en afvalwaterzuivering. Ook de aansluiting van Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek bij de regionaal actieve ReintenInfra groep biedt een prima platform voor duurzame groei. Voor haar klanten geldt dat de dienstverlening verder wordt geoptimaliseerd, waarbij landelijk het duurzaam slopen verder kan worden doorontwikkeld. Al deze ontwikkelingen bieden kansen voor onze medewerkers en mogelijkheden voor groei in de markten waarin we nu actief zijn.”

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *