Villagra met De Rooy-Loprais naar Dakar 2016?

De oplettende kijker had het al gezien bij het filmpje van het vertrek vanuit Son naar Marokko een paar dagen terug van het team: er zijn naast de Trakker van Ton van Genugten maar liefst drie torpedo’s mee. Eén voor Loprais, één voor Gerard de Rooy en één voor de Argentijnse coureur Federico Villagra.
Villagra
Zojuist is op de Argentijnse Loprais facebook-page gemeld dat Villagra niet alleen mee gaat naar Marokko, hij zal ook de rally in zijn thuisland bij De Rooy-Loprais gaan rijden. De deelname aan de rally van Marokko is zijn debuut in de zware klasse en direct een training voor Dakar 2016. Het is niet de eerste kennismaking van Villagra met de truck, hij was er ook al bij toen er een paar weken terug in Marokko getest werd.

Vorig jaar deed de Argentijn ook al mee, toen nog in een Ford Ranger van South Racing, hij eindigde toen als twaalfde. In 2014, zijn Dakar-debuut, reed hij in een Mini bij X-Raid naar een 27e positie in het eindklassement. Zijn beide copiloten van de vorige jaren neemt hij nu mee in de Iveco, dat zijn Jorge Pérez Companc (2014) en Andrés Memi (2015).

Update 13:46:
Gerard de Rooy: “Even voor de duidelijkheid.
Villagra rijdt Marokko.
Dan word pas besloten door hun of ze Dakar gaan rijden.
Kans dat ze de komende Dakar overslaan is zeker aanwezig.”

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *