IVECO EuroCargo met zonnekoeling voor Maas Kip en Kalkoen

Onlangs heeft de firma Maas Kip en Kalkoen een nieuwe IVECO EuroCargo bakwagen in gebruik genomen. De nieuwe EuroCargo is afgeleverd door IVECO Schouten vanuit de vestiging in Tilburg. De koelopbouw is verzorgd door Carrosseriefabriek Harderwijk. De volledig elektrische Sol(c)ar koeling wordt hoofdzakelijk van stroom voorzien door de zonnepanelen die op het dak van de opbouw zijn gemonteerd.
Iveco Eurocargo
Maas Kip en Kalkoen
Maas Kip en Kalkoen is een zelfstandige poeliersgroothandel met een zeer breed en gevarieerd assortiment aan hoogwaardige pluimveeproducten. Daarnaast levert het bedrijf uit Raamsdonksveer wild, konijn en barbecueproducten. De meeste producten uit het assortiment worden in eigen huis geproduceerd en verpakt. Dit zorgt voor hoge kwaliteit producten, smaakvolle presentatie en een lange houdbaarheid. De klantenkring van Maas Kip en Kalkoen bestaat voornamelijk uit retailers, cateraars, slagers en de voedselindustrie.
Iveco Eurocargo
De IVECO EuroCargo met Sol(c)ar koeling
Maas Kip en Kalkoen heeft gekozen voor de IVECO EuroCargo uitgevoerd als bakwagen met een wielbasis van 4185 millimeter. Onder de cabine bevindt zich de 210pk en 750Nm krachtige FPT Tector 5 dieselmotor. De opbouw met onderschuif laadklep van dit voertuig is verzorgd door Carrosseriefabriek Harderwijk. De gekoelde laadbak is afgewerkt met high efficiency zonnepanelen, die het overgrote deel van de stroom opwekken die de elektrische Sol(c)ar koeling nodig heeft. Dit zorgt door een verlaging van het brandstofverbruik doordat deze energie niet door de dynamo van het voertuig hoeft te worden opgewekt. Hierdoor wordt onder andere de CO2- en fijnstof uitstoot van het voertuig verlaagd. Daarnaast is het mogelijk om te blijven koelen wanneer de dieselmotor van het voertuig niet draait.
Iveco Eurocargo

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *