Van Tilburg-Bastianen neemt EBAG over

Truck- en Autodealerbedrijf Van Tilburg-Bastianen Groep (TB Groep) neemt alle activiteiten, het personeel en het DAF-dealerschap over van EBAG Trucks in Utrecht, Duiven (Arnhem), Ede en Nijmegen en zet deze voort onder de naam Van Tilburg-Bastianen Truck & Trailer Service (TB T.T.S.). EBAG trucks, meer dan 50 jaar geleden opgericht, behoort al jarenlang tot de meest innovatieve dealer van Nederland en vindt in TB T.T.S. een partner waaraan zij met een gerust hart haar klanten kan overdragen. Deze overname, die na constructieve onderhandelingen en een goede gezamenlijke voorbereiding met EBAG trucks tot stand kwam, geeft de TB-Groep de kans om ook in deze regio haar totale portfolio aan producten en diensten aan klanten aan te bieden. Verder is deze uitbreiding tevens voor bestaande TB-klanten een prima ontwikkeling, omdat TB met deze overname voor veel klanten letterlijk dichterbij komt.
DAF 2800
De overname is typerend voor de groei die TB-Groep doormaakt: het bedrijf nam eerder dit jaar ook al het dealerschap van SEAT en SKODA in Breda en Oosterhout over. TB, het Brabantse familiebedrijf opgericht in 1934, groeit door en is inmiddels één van de grootste DAF dealers van Nederland, sinds 2007 actief met inmiddels 6 DAF-vestigingen in Polen en tevens dealer in Zuidwest Nederland van personen- en bedrijfswagens.

Ook voor EBAG trucks is dit een logische stap, vertelt eigenaar en algemeen directeur Harry van Zuijlen: “de markt en de klant verandert razendsnel en wij moeten keuzes maken en dat heeft mij doen besluiten om een uitstekende partner te vinden voor klanten én medewerkers die allemaal een plek vinden bij Van Tilburg-Bastianen T.T.S. . Dat waren voor ons wel hele belangrijke overwegingen bij de overname. Wel blijven wij actief met EBAG trucks/Dieselservice Winterswijk.” Voor zowel klanten als medewerkers is de toekomst met deze overname voor de vestiging Winterswijk gewaarborgd.
DAF 2700
“Wij hebben er zeer veel zin in, zeker gezien het feit dat er veel gerenommeerde logistieke ondernemers actief zijn in dit gebied,” stelt Marc Koenders, Algemeen Directeur van TB Groep. Het gebied is als buurgebied goed bekend bij TB en Koenders ziet voor zowel klant als Van Tilburg-Bastianen T.T.S. , mooie kansen: “Wij willen een meer dan aantrekkelijke totaalpartner zijn voor alle klanten en daarom bieden wij per direct ons totale pakket aan diensten en producten aan vanuit de nieuwe Van Tilburg-Bastianen T.T.S. vestigingen. Klanten kunnen hier terecht voor aankoop, huren, shortleasen, onderhouden, keuren, repareren, leveren onderdelen, verzorgen spuitwerk en herstellen van schades aan DAF-trucks en trailers. Klanten vinden daarmee een partner die echt “one stop shopping” mogelijk maakt. Ons doel is immers altijd om de uptime van een truck of trailer te maximaliseren en dan is één partner voor alle services een must”.

TB trekt de stijgende lijn van haar organisatie in totaliteit graag door en beseft dat klanttevredenheid hierin een cruciale rol speelt.“Wij willen een leidende partij zijn in auto- en truckmotive op het vlak van klanttevredenheid en innovatie en daadwerkelijk van toegevoegde waarde zijn en zelfs een businesspartner van onze klanten. Succes in de toekomst is, in onze optiek, alleen weggelegd voor innovatieve ondernemers met een grote klantgerichtheid en dat geldt zeker ook voor de gehele TB-Groep,” besluit Marc Koenders.
DAF XF Euro 6
De overname van EBAG trucks heeft geen directe gevolgen voor de medewerkers van EBAG trucks. Zij blijven werkzaam op hun vertrouwde locaties in Utrecht, Duiven (Arnhem), Ede en Nijmegen. En de vestiging Winterswijk wordt voortgezet onder de EBAG vlag. De TB-groep is na deze overname actief met de eerder genoemde vestigingen en daarnaast heeft zij vestigingen met de TB DAF-organisatie in Vianen, Tiel, Gorinchem, Breda, Roosendaal, Goes, Hulst en Sas van Gent. Klanten kunnen per direct bij alle TB vestigingen terecht.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *