170 verse Scania’s voor Wezenberg


Scania 113 Streamline
Wezenberg Transport uit IJsselmuiden heeft andermaal het vertrouwen in Scania bevestigd met een order voor 170 nieuwe trucks. Het overgrote deel bestaat uit trekkers met de bewezen zuinige 450 pk 13 liter SCR only motor. Deze motor heeft inmiddels een ijzersterke reputatie opgebouwd vanwege het lage brandstofverbruik. In menige binnen- en buitenlandse test heeft deze motor een brandstofrecord doen sneuvelen. Naast deze 450 pk motor zijn ook trekkers besteld die zijn uitgerust met de 490 pk 13 liter motor en de 340 pk LNG motor, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Alle voertuigen zullen worden afgeleverd door de Scania-vestiging te Zwolle.
Scania G450
Benny Wezenberg licht de order toe: “Scania is al sinds jaar en dag een vaste verschijning in ons wagenpark. Wij hebben een goed en direct contact met de dealer en dat is voor ons essentieel. De 450 pk motoren hebben zich bewezen en LNG is in ons wagenpark inmiddels een vaste waarde.” De nieuwe trucks worden uitgevoerd met Topline en Highline cabines. De trekkers met Highline cabine worden ingezet als LZV.
Scania 113
Wezenberg Transport B.V. is een transportbedrijf gespecialiseerd in koeltransport en distributie van AGF-producten en levensmiddelen, zowel nationaal als internationaal (met name Noord-Duitsland). Winkeldistributie, losgestort vervoer van AGF-producten en multimodaal transport behoren ook tot de specialismen. De historie van het bedrijf gaat terug tot 1945. Van origine is Wezenberg een specialist in groente en fruittransport, maar het familiebedrijf met vier generaties heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het beleid is gericht op diensten uitgevoerd met uiterste flexibiliteit, betrouwbaarheid en efficiency. Het wagenpark bestaat uit 144 trekkende eenheden en 200 opleggers. Wezenberg is een pionier in Euro 6. Niet alleen zette het bedrijf de eerste Euro 6 truck in Nederland op de weg, maar verving ook in twee jaar tijd haar gehele wagenpark naar de jongste milieunorm.
Scania 113 Streamline
Omdat al mijn collega’s wel braaf de door Scania meegestuurde persfoto bij het bericht plaatsen, heb ik er voor gekozen wat foto’s (gemaakt door mijzelf en Marco Havers) van Scania’s van Wezenberg uit het archief bij dit bericht te plaatsen.
Scania R440

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *