Drie Renault T’s voor Niek Dijkstra

Niek Dijkstra Transport BV heeft vestigingen in Heerenveen en Rotterdam. De belangrijkste activiteit is het vervoer van zeecontainers. Onlangs werd de vloot uitgebreid met drie nieuwe Renault Trucks T High-Sleeper trekkers in de speciale ‘Truck of the Year edition’. De trucks werden geleverd door Renault Trucks-dealer M.S. de Vries & Company uit Heerenveen.
Renault T-serie
Niek Dijkstra rijdt al geruime tijd met Renault-trucks van verschillende types. Jan Dijkstra, directeur bij Niek Dijkstra Transport BV vertelt: “In totaal hadden we al acht Renault-trucks waaronder vier nieuwe T modellen. Met deze drie erbij stijgt het aandeel van Renault in de vloot naar elf stuks. De vraag hoe ze het doen, hoef je dan ook niet te stellen. Daar is deze vervolgaankoop een prima antwoord op.”

Met de komst van de nieuwe Renault Trucks T trekkers stijgt het aantal Euro 6-trucks in de vloot naar twintig eenheden. De komst van de milieuzones op de Tweede Maasvlakte heeft er voor gezorgd dat er versneld geïnvesteerd moest worden in schone trucks. De nieuwe trekkers zijn niet in de bekende Niek Dijkstra-huisstijl uitgevoerd maar in een chique metallic grijze kleur. Dijkstra: “We hebben gekozen voor de ‘Truck of the Year edition’ vanwege de rijke uitrusting en de fraaie metallic kleur. We hebben de striping aangepast aan de grijze kleur en het resultaat is erg ingetogen, bijna chique. Het is een heel andere uitstraling dan we gewend zijn, maar ik ben er erg tevreden over.”

Visitekaartjes
Niek Dijkstra Transport koos voor de 480 pk sterke DTI krachtbron in combinatie met de Optidriver-geautomatiseerde versnellingsbak. De High-Sleeper cabine is uitgerust met alle mogelijke luxe, van lederen bekleding en een lederen stuurwiel tot aan een koelkast en een luxe chauffeursstoel en draaibare bijrijdersstoel. “De trucks zijn bijzonder compleet uitgerust met onder meer Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning en Xenon verlichting. De zijskirts en de in kleur gespoten onderpartij van de cabine maken het plaatje helemaal af. Zeker met de bij Niek Dijkstra standaard aanwezige lichtbak met daklampen zijn de nieuwe Renault-trucks rijdende visitekaartjes”, verklaart Maarten Broens, Manager Truck Sales Renault Trucks Nederland.
Renault T-serie
Groei
Het wagenpark van Niek Dijkstra Transport is met de komst van de drie nieuwe Renault-trucks gegroeid naar dertig trekkende eenheden. De laatste jaren groeit het bedrijf snel. “De economische activiteiten in Noord-Nederland en vooral in Heerenveen groeien behoorlijk en dat brengt veel extra werk met zich mee. Wij hebben hier een eigen land terminal waardoor we onze klanten snel kunnen bedienen. Vanuit Rotterdam rijden we de containers naar Heerenveen. Dat doen we voor een deel met LZV-combinaties. Veel zware containers rijden we echter gewoon met enkele opleggers. Vanuit Heerenveen worden de containers van en naar de klanten gereden. Vanuit dit depot zijn we in staat om altijd snel te reageren op de vraag naar transport”, verklaart Jan Dijkstra.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *