Van Maanen ~ Willem Vermeulen


Titel: VAN MAANEN. Vier generaties in transport
Subtitel: Een transportbiografie
Auteur: Willem Vermeulen
Uitgeverij: Uitgeverij Willem Vermeulen
Jaar eerste druk: 2009
ISBN: 978 90 800423 5 3
Land van oorsprong: Nederland (Nederlandstalige teksten)
Formaat: 28×19 cm, in kleur waar mogelijk, hardcover, 224 pagina’s
Aanschafprijs: €15,00
Gekocht via: truck- en transportboek facebookgroep

Ondanks dat het boek over Van Maanen al in 2009 uit kwam, heb ik het pas op de RAI in mijn bezit gekregen, nadat het (nieuw in plastic!) aan werd geboden op de truck- en transportboek facebookgroep door iemand die het boek dubbel had. Het boek is verdeeld in negen hoofdstukken, die elk een logische tijdspanne behandelen. Deze hoofdstukken bestaan stuk voor stuk uit korte (soms anekdotische) stukjes text aangevuld met duidelijke foto’s. Tussen deze hoofdstukken door zijn zestien reportages te vinden, met zeer diverse onderwerpen, waar wat dieper op bepaalde trucks, ritten en mensen in word gegaan. Al met al een prachtig boek, het had van mij wel dubbel zo dik mogen zijn, enige punt van commentaar is dat er heel erg vaak op totaal onlogische en overbodige plekken ‘aanhalingstekens’ gebruikt worden, wat ik persoonlijk erg ‘irritant’ vind.

De sluitingsdatum van het boek was 1 juni 2009. De laatste paar alinea’s laten al een iets minder rooskleurig beeld zien dan de rest van het boek. Helaas heeft die lijn zich doorgezet, 18 september 2013 is Van Maanen failliet gegaan. Gelukkig is dit boek er nog als herinnering aan dit mooie bedrijf.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *