Honderdste Volvo voor Hoekstra Idskenhuizen

De overhandiging van de sleutels van een nieuwe Volvo FH460 Euro-6 trekker bij Hoekstra Idskenhuizen BV was een moment om even bij stil te staan. Het was namelijk exact de honderdste Volvo truck die Hoekstra afnam van Volvo Trucks dealer M.S. de Vries & Company.
Volvo FH 4th gen
De basis voor transport- en handelsonderneming Hoekstra Idskenhuizen BV werd gelegd in de jaren dertig. Het familiebedrijf bleef sindsdien trouw aan een aantal kernactiviteiten zoals de handel in vee en veevoer maar met name de transport activiteiten werden behoorlijk uitgebreid. Nationaal en internationaal transport maakt tegenwoordig de hoofdmoot uit van de bedrijfsvoering. Daarnaast heeft Hoekstra ook een eigen Truck & Trailerservice die ook voor derden werkt.
Volvo FH 4th gen
50 jaar Volvo
De eerste jaren van het bedrijf werd er gereden met alles wat er maar voor handen was maar later kwam daar meer lijn in. Na de oorlog verscheen de eerste Volvo truck op de weg in en rond Idskenhuizen maar het duurde nog tot 1966 voordat Volvo Trucks dealer M.S. de Vries en Zn de eerste nieuwe Volvo truck afleverde. De primeur was voor een Volvo F86 en daarna volgden verschillende types waaronder de F88, de N7 en ook de kleinere modellen zoals de F6 en FL6.
Volvo FH 4th gen
Euro-6
De keuze voor Volvo was een wijs besluit want de eerste truck van dat merk was de eerste van inmiddels honderd nieuwe Volvo trucks in de afgelopen vijftig jaar. Dat betekent dat er gemiddeld twee nieuwe trucks per jaar werden afgeleverd over al die jaren. Dhr Anne Hoekstra: ‘’De relatie met dealer M.S. de Vries is altijd uitstekend geweest en deze nieuwe FH 460 bewijst dat dit nog steeds zo is.’’ De directie bestaat uit Anne, Rauke en Jacco Hoekstra en ook zij zijn uiterst content met het merk Volvo en de diensten van M.S. de Vries & Company. De nieuwe Volvo FH is overigens de eerste Euro-6 truck in de vloot. De overige voertuigen zijn allemaal van de Euro-5 generatie.

I-Park Cool
De nieuwe trekker is een FH Globetrotter met een acht-tons vooras en een hydrauliekunit voor het werken met kipper- en moving floor trailers. De nieuwe Volvo is voorzien van de nieuwste versie van de Volvo I-Shift versnellingsbak, ACC met collision warning, lane-guard en een luxe interieur. Een koelkast en zelfs een I-Park Coll -stand-airco behoren tot de comfort verhogende voorzieningen aan boord van de ruime Globetrotter cabine.
Volvo FH 4th gen
Jubileum Volvo
Het wagenpark van Hoekstra Idskenhuizen BV bestaat op dit moment uit vijftien eigen trekkende eenheden. Deze worden aangevuld met zo’n twintig vaste charters waardoor er gemiddeld rond de vijfendertig eenheden onderweg zijn voor Hoekstra. De vijftien eigen trucks rijden hoofdzakelijk met kipper- en moving floor opleggers maar Hoekstra zet ook schuifzeil opleggers met meeneemheftruck in. Naast transport biedt Hoekstra Idskenhuizen ook faciliteiten voor op- en overslag in Idskenhuizen. Speciaal voor de 100ste afgeleverde Volvo werd de truck extra feestelijk overhandigd. Voor de FH truck met de jubileumtekst op de voorruit poseren directieleden van Hoekstra Idskenhuizen met Piet de Vries van M.S. de Vries & Company.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *