Volvo FM 540 10×4 zwaar transport trekker voor Brouwer

Brouwer Zwaar & Speciaal Transport, gevestigd in Nieuwegein, heeft onlangs een Volvo FM 10×4 zwaar transport trekker in gebruik genomen. De truck zal vooral worden ingezet voor het transport van funderingsmachines en ander bouwmaterieel. De Volvo FM werd geleverd door Volvo Trucks dealer Van Dijk Utrecht.
Volvo FM 4th gen
Brouwer Zwaar & Speciaal Transport is een zeer bekende naam in de wereld van zwaar transport. Het familiebedrijf heeft een permanente vergunning voor 100 ton, 3,50 meter breed, 4,15 meter hoog en 27 meter lang. De onlangs in gebruik genomen Volvo FM 540 10×4 trekker zal voornamelijk worden ingezet voor het transport van funderingsmachines en is daarvoor op maat gemaakt. Klaas Brouwer: “De Volvo FM is het meest geschikt voor dit type werk. Van belang is de dakhoogte van de cabine omdat de makelaar, zo heet het gedeelte waar de hamer of de boor in is gemonteerd, bij het transport over de cabine ligt. Daarnaast is de asconfiguratie van belang. De truck heeft een aangedreven tandemstel gecombineerd met een voor- en een naloopas. De voorloopas is door Terberg Techniek geplaatst en stuur- en hefbaar. Van Dijk heeft enorm geholpen bij de totstandkoming van deze configuratie. Het is gewoon een goede dealer: goed advies en uitstekende service.” Van Winkoop Ermelo verzorgde het spuitwerk.

Volvo Dynamic Steering
“Bijzonder is dat de Volvo FM is uitgerust met Volvo Dynamic Steering, wat het rijcomfort enorm verbetert. De chauffeur is enorm tevreden over de nieuwe truck. Dynamic Steering doet wat het belooft, manoeuvreren is makkelijker. Daarbij speelt de combinatie met Volvo I-Shift ook een rol. Het heavy haulage programma van de transmissie is speciaal voor zwaar transport.”
Volvo FM 4th gen
Buiten profiel
Brouwer Zwaar & Speciaal Transport is een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van vervoer van buitenprofiel materiaal. Het bedrijf heeft veel innovaties in het zwaar transport op zijn naam staan, vaak ontwikkeld met toeleveranciers in de branche. “Wij kunnen (bijna) alles vervoeren, van hydraulische machines, heikranen en andere machines tot heuse spoormachines tot 100 ton, maar ook units en containers met onze wagens met (schuif)aanhanger en met autokranen tot 150 ton meter. Onze kernwoorden zijn flexibiliteit, bereikbaarheid en snelheid. En dat zeven dagen per week, 24 uur per dag.” besluit Klaas Brouwer.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *