MCS B.V. beperkt CO2 uitstoot met nieuwe Scania LNG trekker

Onlangs werd een nieuwe Scania P340 LNG trekker in gebruik genomen door MCS BV. De auto wordt ingezet voor het vervoer van zeecontainers van en naar de MCS terminal te Leeuwarden. Vanaf de terminal worden de containers per schip vervoerd richting de haven van Rotterdam, waarna de verdere verscheping via zeeschepen plaatsvindt. Door de focus op verlaging van de CO2 uitstoot in de totale keten is de keuze gemaakt voor LNG. In 2012 is door MCS gestart met de inzet van een CNG trekker, echter heeft de ruimere actieradius en de beschikbaarheid van LNG in Leeuwarden tot de keuze voor LNG geleid.
Scania P340
Scania heeft vanaf de introductie van gasmotoren in het wegtransport getracht een zo groot mogelijke actieradius en zo groot mogelijke CO2 besparing te bewerkstelligen. Met de introductie van de 340 pk LNG Euro 6 is het motorkoppel verhoogd naar 1600 Nm en is naast een versie met Allison automaat, ook een handgeschakelde uitvoering beschikbaar. De auto is afgeleverd voor Garage Rinsma B.V. te Berltsum.
Scania P340
MCS B.V. heeft terminals te Westerbroek, Leeuwarden en Meppel. Door focus op synergie wordt per container gekeken naar de optimale route qua kosten en CO2 uitstoot. De nieuwe Scania LNG trekker wordt met name ingezet op de terminal te Leeuwarden. Deze terminal is in 2012 geopend en groeit gestaag de afgelopen jaren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *