Dirk krijgt acht MANnen


MAN TGS 2nd gen
Detailresult Logistiek, het logistieke bedrijf van de supermarktketens Dirk en Dekamarkt, heeft na een aanbestedingstraject besloten om acht MAN trekkers in de vloot op te nemen. Detailresult Logistiek verzorgt de complete logistiek en opslag voor genoemde supermarktbedrijven, voor Dirck III Slijterijen en Deka Tuin vestigingen. Hierbij gaat het om de bevoorrading van 180 winkels.
MAN TGS 2nd gen
Het is voor het eerst dat Detailresult Logistiek voor MAN kiest. Het bedrijf heeft 55 trucks van diverse merken op de weg en het heeft een eigen trailervloot. Onlangs formuleerde Detailresult een nieuwe aanbesteding, waarbij behalve de fleetowner, ook de chauffeurs werden betrokken. ”We hebben toen vijf merken gevraagd om demo’s tijdelijk in te zetten. Daarmee hebben we twee tot drie weken het reguliere distributiewerk gedaan”, aldus Hans Hein Braaksma, manager transport van Detailresult. ”Er werd tijdens de testweken vooral gelet op comfort, veiligheid en brandstofverbruik. De chauffeurs werden geïnterviewd om hun ervaringen te delen. Daarbij viel op dat MAN de ruimste cabine biedt, het laagste brandstofverbruik heeft en dat het een stille auto is waarvan het comfort bijzonder door de chauffeurs wordt gewaardeerd”, aldus Braaksma. ”Daarnaast werd aangegeven dat zij de fijne automatische versnellingsbak van MAN en het Emergency Brake Assist systeem, waardeerden. De moderne, stille motor biedt voor zijn klasse veel trekkracht en doordat de MAN voorzien is van perfect aansluitende spoilers, zijn ze extra zuinig. Bovendien ziet het geheel met aangekoppelde trailer er ook net weer wat beter uit.”
MAN TGS 2nd gen
Direct in bedrijf
Uiteindelijk koos Detailresult voor acht trekkers van het type TGS 18.320 BLS, die direct na aflevering werden aangekoppeld voor een eerste rit landinwaarts. De trekkers van Detailresult blijven in de regel zeven jaar op de weg en leggen op jaarbasis zo’n 100.000 kilometer af. Vlootbeheer bij Detailresult volgt de prestaties van de nieuwe MAN’s nauwkeurig en brengt het brandstofverbruik en aanverwante zaken in beeld. De bedoeling is dat de dealer die de voertuigen heeft geleverd, in dit geval MAN Dealer Hoofddorp, een onderhoudscontract sluit voor deze MAN’s. Al voordat de nieuwe veiligheidseisen verplicht werden, voldoen de nieuwe MAN’s hieraan, èn aan de eisen van Detailresult.
MAN TGS 2nd gen
Succes en groei
Bovengenoemde bedrijven worden naast Detailresult Logistiek, door eigen productiebedrijven (slagerij en bakkerijen) en door Detailresult Services (ICT, Administratie, HR, Commercie, Bouwbureau) ondersteund. Meer dan 19.000 medewerkers dragen elke dag bij aan het succes en de groei van deze ondernemingen, die een gezamenlijke jaaromzet genereren van ruim 2 miljard euro.
MAN TGS 2nd gen

MAN TGS 2nd gen

MAN TGS 2nd gen

MAN TGS 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *