Veenstra|fritom: 150 Volvo’s in 50 jaar!


Volvo FH 4th gen
Veenstra|fritom in het Friese Heeg is al jaren een trouwe Volvo klant. Onlangs leverde Volvo Trucks dealer M.S. de Vries & Company B.V. de 150ste Volvo truck af bij dit bedrijf. Dat bijzondere moment moest uiteraard worden vastgelegd.
Volvo FH 4th gen
Veenstra|fritom werd opgericht in 1928, en dat was ook precies het jaar waarin Volvo de eerste in serie gebouwde vrachtwagen produceerde. Het duurde enige tijd voordat de Friese vervoerder en het merk Volvo elkaar hadden gevonden, maar inmiddels is de relatie zodanig hecht dat er in vijftig jaar tijd maar liefst 150 nieuwe Volvo trucks werden besteld. Dat zegt niet alleen iets over het merk Volvo, maar ook over de relatie tussen Veenstra|fritom en Volvo Trucks dealer M.S. de Vries & Company. Onlangs werd het jubileum exemplaar, een nieuwe FH460 Globetrotter, extra feestelijk afgeleverd in Heeg.
Volvo FH 4th gen
Innovatief
Veenstra|fritom is altijd een innovatief bedrijf geweest. Zo liep het transportbedrijf altijd al voorop bij de investeringen in mens en materieel. Ruimte, veiligheid en comfort waren in het internationale transport altijd al argumenten om voor Volvo trucks te kiezen, en dat is ook vandaag de dag nog het geval. Vanaf de eerste Volvo Viking trucks via de F86 en de F88 investeerde Veenstra als één van de eerste vervoerders in de toen revolutionaire F10-F12 modellen. Later kwam de succesvolle FH serie, een model waarmee de echte groei doorzette. Van de 150 afgeleverde trucks bij Veenstra|fritom is maar liefst 45% een FH.
Volvo F12
Complete uitrusting
De nieuwe FH460 is al weer de vierde van de nieuwe generatie. De nieuwe Globetrotter trekker werd uitgerust met een I-Park Cool standairco, een koelkast en zelfs een koffiezetapparaat. Algemeen directeur Wessel R. Veenstra: ‘’Wij investeren in een zo compleet mogelijk voertuig waarbij wij standaardisatie van voertuig en uitrusting belangrijk vinden. Wij willen onze trucks, welke feitelijk onze productie eenheden zijn, optimaal inzetten. Dit vereist qua inzet een zorgvuldige capaciteit planning van mens en machine. Het gevolg hiervan is dat meerdere chauffeurs een truck delen. Het voordeel voor de chauffeur is dat hij minder vaak van huis is. Vanuit de capaciteit planning word rekening gehouden met zijn of haar persoonlijke wensen in combinatie met een optimale inzet qua rij en rusttijden. Zodanig de voertuigen optimaal inzetbaar, en dus rendabeler zijn. Dat vereist een complete standaard uitrusting waarmee de chauffeur niks te kort komt. Van de chauffeurs vereist dat de nodige discipline omdat ze de truck delen met hun collega’s.’’
Volvo FM12 2nd gen
Veiligheid voorop
De Volvo FH460 is uitgerust met het complete ‘Safety’ pakket. Volvo Trucks is toch al synoniem voor veiligheid maar naast de inmiddels verplichte veiligheid-systemen is er ook ACC en collision warning met noodstop assistent aan boord. Verder is er het I-See systeem wat in combinatie met I-Shift zorgt voor een optimale efficiency. Veenstra|fritom loopt hiermee voorop waar het gaat om veiligheid, efficiency en duurzaamheid.
Volvo FH12 1st gen
Fritom Group
Veenstra|fritom heeft ruim 150 medewerkers en beschikt in Heeg en Deventer over 7.000 m2 cross-dock fasciliteiten en 20.000 m2 aan warehousing. Veenstra|fritom is een logistiek dienstverlener en actief op het gebied van Europese distributie, wereldwijde expeditie, warehousing en supply chain management. Veenstra|fritom is onderdeel van de Fritom Group. Dat familie bedrijf is een logistieke dienstverlener met zeven zelfstandige werkmaatschappijen verdeeld over Nederland. Fritom is actief in twee divisies: Groupage/Warehousing en Liquid Food.
Volvo F12

Volvo FM12 1st gen

Volvo FH12 1st gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *