Krachtige multifunctioneel inzetbare Actros SLT voor J. Brouwer & Zn BV

J. Brouwer & Zn BV uit Nieuwegein nam recentelijk een krachtige Mercedes-Benz Actros 4163 SLT in gebruik ter vervanging van hun vorige vierasser. De voornaamste reden om voor de SLT van Mercedes-Benz te kiezen is de Turbo-Retarder-Koppeling waarmee de Actros zonder mechanische wrijving optrekt voor nauwkeurig en slijtagevrij rangeren.
Mercedes-Benz Actros MP4
Turbo-Retarder-Koppeling doorslaggevend
De Mercedes-Benz Actros 4163 SLT is voorzien van de OM473 turbocompoundmotor, met een vermogen van 460 kW (630 pk) is deze truck multifunctioneel inzetbaar. Jan Brouwer van J. Brouwer & Zn: “We bezitten zo’n veertig trailers voor zeer diverse werkzaamheden. We wilden daarom een SLT die geschikt is om met uiteenlopende trailers te rijden.” Om te komen tot het unieke multifunctionele concept werkten J. Brouwer & Zn, Mercedes-Benz Sales Engineering en SternTrucks Utrecht nauw samen. De keuze viel op een Actros met korte wielbasis, waarop SternTrucks een schuifframe heeft laten opbouwen waarmee de schotel versteld kan worden om bij de verschillende trailers de aslasten optimaal uit te nutten. De Actros heeft een maximaal treingewicht van 155 ton en is uitgerust met een Turbo-Retarder-Koppeling. Deze slijtagevrije koppeling is gemaakt om extreme belastingen aan te kunnen. De koppeling verenigt de functies van een hydrodynamische wegrijkoppeling en een primaire retarder in één component en maakt bijzonder krachtig en slijtagevrij wegrijden mogelijk. Bovendien is het systeem bijzonder fijngevoelig. Arno van Rooijen, chauffeur op de SLT: “Recent transporteerden we een scheepskajuit van honderd ton. Wat opviel was hoe vloeiend het rangeren gaat. Zelfs bij zo’n hoog tonnage verliep dat op de centimeter nauwkeurig en zonder schokken.” De Turbo-Retarder-Koppeling was voor J. Brouwer & Zn van doorslaggevend belang om voor de Mercedes-Benz Actros SLT te kiezen. De truck is verder uitgerust met het Style Line pakket en verschillende opties voor optimaal chauffeurscomfort.
Mercedes-Benz Actros MP4
J. Brouwer & Zn. BV uit Nieuwegein
J. Brouwer & Zn. BV uit Nieuwegein is actief op het gebied van (bijzonder) transport, kraanverhuur, opslag, overslag en distributie. Met inzet van vlakke trailers, uitschuifbare trailers, semi-diepladers, diepladers, gesloten opleggers, mobiele kranen en autolaadkranen is elk transport mogelijk. De Actros SLT is de vierde Mercedes-Benz truck in het 22 stuks tellende wagenpark van J. Brouwer en Zn. Vanwege de positieve berichten in de markt besloot het bedrijf twee jaar geleden over te gaan tot de aanschaf van twee Actros 1845 LS trekkers en een Actros 2545 LSVLA 6×2/4. De ervaringen met deze voertuigen zijn positief, waardoor Mercedes-Benz ook bij de vervangen van de zwaartransporttrekker werd meegenomen in de oriëntatie. Bovendien zijn er nog twee Mercedes-Benz Actros 2548 LSVLA 6×2/4 trekkers in bestelling die begin volgend jaar geleverd worden. Jan Brouwer is zeer positief over de relatie met SternTrucks Utrecht: “Er werd goed geluisterd naar onze wens de SLT multi-inzetbaar te maken. Alles is naar volle tevredenheid afgehandeld.” Reparatie en onderhoud van de Mercedes-Benz trucks wordt in de eigen werkplaats van J. Brouwer & Zn uitgevoerd, waar nodig in samenwerking met SternTrucks.
Mercedes-Benz Actros MP4

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *