Vier slimme Scania’s voor De Boer Tijnje

De Boer Transport in het Friese Tijnje heeft vier nieuwe Scania R410 Highline- Streamline trekkers in bedrijf genomen. De in stijlvol ‘Ruby-Red’ metallic met zilver- en ivoor gespoten trekkers zijn volledig luchtgeveerd en voorzien van een midlift-as. Dankzij de lage schotelhoogte heeft De Boer hiermee all round trekkers die optimaal ingezet kunnen worden.
Scania R410
‘’Wij rijden voornamelijk stukgoed naar Denemarken en Zweden en daarbij is het soms lastig om goed uit te komen met de aslasten. Met deellading is de volgorde van lossen essentieel, en daarbij is overschrijding van de aslasten niet altijd te voorkomen. Dit concept met een Estepe midlift-as is voor ons de ideale oplossing. De rondom luchtgeveerde trekkers passen voor onze mega-trailers met een optimale inwendige hoogte’’ aldus directeur Douwe Jan de Boer.

In vergelijking met een conventionele voorloopas neemt de compacte 4,5 tons midlift-as met zijn 17,5 inch wielen minder chassisruimte in beslag. Daardoor blijft er ruimte voor 550 Liter brandstof. Verder is deze oplossing lichter en dat resulteert in een hoger netto laadvermogen. De Boer koos voor Scania vanwege de relatie met Scania dealer Garage Rinsma in Drachten en Berlikum. ‘’Rinsma heeft ons altijd keurig geholpen in het verleden en dat schept een band. Daar komt bij dat het ‘SCR-only’ systeem wat Scania toepast ons bijzonder aanspreekt. Geen EGR betekent geen vervuiling van de olie, langere onderhoudsintervallen en eenvoudige techniek. Wij hebben daar veel vertrouwen in.’’
Scania R410
De nieuwe Scania trekkers worden internationaal ingezet en volgens De Boer is de gekozen 410 pk uitvoering daar uitstekend geschikt voor. ‘’De route naar Scandinavië waar wij voornamelijk actief zijn is relatief vlak. Deze nieuwe R410 heeft een maximaal koppel van maar liefst 2150 Nm en dat is meer dan voldoende om vlot mee te rijden. Daarbij komt dat wij tijdens demo-ritten met dit model bijzonder gunstige verbruikcijfers realiseerden. De verwachtingen zijn wat dat betreft dan ook hoog gespannen.’’
Scania R410
De Boer Transport heeft een vloot van tien combinaties waarvan drie trekkers met tankopleggers. Verder is er een combinatie die zich bezig houdt met regionaal staaltransport. De overige zes voertuigen rijden vaste ritten naar Scandinavië. Voor De Boer vormen de nieuwe Scania’s de stap naar Euro-6. ‘We maken in één keer de overgang van Euro-3 naar Euro-6 en dat is een belangrijke stap zetten in de verduurzaming van ons wagenpark. Wij zien dit dan ook als een belangrijke investering in de toekomst, maar met respect voor het verleden. De nieuwe huisstijl is dan ook een knipoog naar het verleden. In de jaren negentig waren onze Scania’s ook rood-metallic met zilvergrijs.’’ De Boer Transport maakt voor reparatie en onderhoud gebruik van de diensten van Rinsma Scania in Drachten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *