Typenkompass DDR Baumaschinen


Titel: Typenkompass DDR Baumaschinen
Subtitel: 1945-1990
Auteur: Ralf Christian Kunkel
Uitgeverij: Motorbuch Verlag
Jaar eerste druk: 2010 (2e Auflage)
ISBN: 978-3-613-03032-9
Land van oorsprong: Duitsland
Formaat: 14×21 cm, waar mogelijk in kleur, paperback, 128 pagina’s
Aanschafprijs: €9,95
Te koop bij: Technik Museum Sinsheim

De Duitse ‘Typenkompass’ reeks volgt eigenlijk altijd hetzelfde recept, na een introductie van een paar pagina’s volgt een overzicht van de belangrijkste voertuigen binnen het thema van het boek, iedere pagina één. Een foto, een tabel met gegevens en een kort verhaaltje. Het thema van dit boekje zijn bouwmachines uit de DDR, vanzelfsprekend uit de periode 1945-1990, de jaren dat de DDR bestond. Hier en daar zijn in dit geval dubbele pagina’s voor één voertuig gebruikt, wat vooral meer ruimte voor foto’s heeft gemaakt.

Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken:
Autodrehkrane
Mobildrehkräne und Lader
Raupendrehkräne
seilmechanische Universalbagger
hydraulische Universalbagger
Autograder
Schlepper und Planierraupen
Schwarzdeckenfertiger
Straßenunterhaltungsmaschinen
Verdichtungsmaschinen
Spezialfahrzeuge

Toen ik onlangs in de voormalige DDR een graafmachine zonder typeplaatjes zag staan ben ik met behulp van dit boekje achter het type gekomen, het werkt dus echt. 😉 Onmisbaar naslagwerkje voor mensen met interesse in bouwmachines van achter het ijzeren gordijn.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *