Volvo FM van Louis Huys is de BBF Truck van het Jaar 2015

De Volvo FM met Erkin kraan van Louis Huys, waar ik een tijd terug al over blogde, is onlangs door de leden van BuzzyBeeForum verkozen tot ‘truck van het jaar 2015’. Gefeliciteerd! Hier onder het persbericht wat het bestuur van BuzzyBee stuurde.
Volvo FM 4th gen

De BuzzyBeeForum Truck van het Jaar 2015 is de speciale Volvo FM500 van Louis Huys uit Venlo. Met 33 procent van de stemmen in de finale liet deze truck de concurrentie ver achter zich. De unieke kraanopbouw van deze Volvo maakt dat deze truck zoveel stemmen binnen wist te slepen, ondanks de sterke concurrentie uit de oldtimer hoek. De truck is speciaal om meerdere redenen, zo werd hij door Terberg Techniek aangepast naar een volledig luchtgeveerde 10×4 asconfiguratie. Daarna werd er in Turkije bij Worldpower/Erkin een 365 tonmeter laadkraan opgebouwd, waarmee dit ook meteen de zwaarste laadkraan van Nederland is.

BuzzyBeeForum organiseerde de verkiezing voor de zevende keer. Net zoals de voorgaande edities mochten alle leden twee trucks nomineren die sinds 1 september 2014 nieuw in Nederland op de weg waren gekomen of na een restauratie weer op de weg zijn gekomen. De afgelopen vijf jaar ging er telkens een gerestaureerde oldtimer met de winst van door, maar dit jaar kwam daar verandering in en ging de titel naar een truck die slechts enkele maanden oud is.

Op de tweede en derde plaats zijn wel oldtimers te vinden. Met 14 procent van de stemmen werd de Mercedes-Benz LP 333 van V.d. Heerik uit Langedijk tweede, de derde plaats wordt gedeeld door de DAF 2300 DO van Gelissen uit Eygelshoven en de DAF 3300 van Verweij’s Trucking uit Lopik.

One Response

  1. Jan Clabbers 9 december 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *