Scania ‘Low roof’ voor Combex Bouwlogistiek

‘Combex Bouwlogistiek’ is de nieuwe naam van Combex Transport. De eerste trucks met het nieuwe logo op de cabine zijn vijf nieuwe Scania G450 LA 6×2 trekkers. Deze rondom luchtgeveerde trekkers met een gestuurde- en liftbare voorloopas zijn af fabriek voorzien van een cabine met een extra laag dak. Daardoor kunnen lange heipalen over het dak geladen worden en daarbij is een laag dak een voorwaarde.
Scania G450

Oplossing op maat af fabriek

‘’Eén van de voordelen van Scania is dat dit merk af-fabriek een oplossing biedt voor deze speciale lage cabines. Voor ons is dat heel belangrijk in verband met het vervoer van heipalen. De lange palen worden door ons op bokken geplaatst waardoor we over de cabine heen kunnen laden. Dat beperkt de totale combinatielengte waardoor we wendbaarder zijn. Een af-fabriek oplossing voor het lage dak verdient onze voorkeur ten opzichte van achteraf aangepaste trucks. Dat is altijd duurder en bovendien is het resultaat vaak minder fraai’’ aldus Allard Tadema, technisch directeur bij Combex.
Scania G450

SCR Only

De nieuwe Scania trekkers zijn voorzien van de 450 pk sterke non-EGR krachtbron. Deze 13 liter zes-cilinder levert met 2350 Nm een bijzonder hoog koppel waarmee deze trucks bij uitstek geschikt zijn voor het zware werk bij Combex. De heer Tadema: ‘’Het SCR-only systeem van Scania spreekt ons erg aan. Dankzij dit Scania systeem waarbij geen gebruik wordt gemaakt van EGR voldoen deze motoren probleemloos aan de Euro-6 normen zonder de eigen uitlaatgassen te recyclen. Dat voorkomt vroegtijdige vervuiling van de olie en de extra vervuiling en slijtage die daaruit voort komt. Voor de onderhouds-interval maakt het overigens voor ons niet uit. Wij doen het onderhoud in eigen werkplaats en houden vast aan de termijn van 50.000 kilometer voor al onze trucks.’’

Retarder

De nieuwe Scania trekkers zijn van het type G450LA6x2/4HNB. De trucks zijn voorzien van de Scania Opticruise GRS905 versnellingsbak met een koppelingspedaal. Dit op speciaal verzoek van Combex in verband met het manoeuvreren onder moeilijke omstandigheden met zware belading. Verder is er gekozen voor een retarder voor meer veiligheid en een langere levensduur van de remmen.
Scania G450

Bouwlogistiek

Combex Bouwlogistiek groeide in het afgelopen jaar uit tot één van de grootste logistiek dienstverleners in de bouwsector. Door overnames en samenvoegingen van meerdere bedrijven groeide het bedrijf uit tot een omvang van 115 trekkende eenheden. Ruim de helft daarvan is van het merk Scania, en de relatie met dealer Rinsma is een hele hechte. Tadema: ‘’Wij werken zeker al sinds de jaren zestig met Scania dealer Rinsma. Met name de werkplaats en het magazijn in Drachten zijn voor ons belangrijk. De samenwerking met Scania is optimaal. Zo krijgen we nu bijvoorbeeld de onderhoudsrapportage vanuit Scania voor een betere planning van het onderhoud van ons wagenpark. Wij zijn bijzonder tevreden over dat systeem.’’

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *