52 Mercedes-Benz Actros distributietrucks voor Cornelissen Groep

Cornelissen Groep uit Nijmegen nam recent 52 Mercedes-Benz Actros 1840 LS distributietrucks in gebruik voor de bevoorrading van verschillende supermarktketens. Op alle trucks is het telematicasysteem FleetBoard actief om chauffeurs te coachen in het optimaliseren van de rijstijl.
Mercedes-Benz Actros MP4

Redenen om te kiezen voor Mercedes-Benz

Henk Cornelissen, algemeen directeur van de Cornelissen Groep, over de keuze voor Mercedes-Benz: “Mercedes-Benz is voor ons een betrouwbaar merk, maar ook de uitstraling is voor ons van belang. Uiteraard spelen ook de lage kosten per kilometer een belangrijke rol in onze keuze voor Mercedes-Benz en is het een absolute pré dat er voor onderhoud en reparatie aan de voertuigen een landelijke dekking geldt. Het reparatie- en onderhoudscontract geeft ons de mogelijkheid om waar dan ook in Nederland onderhoud en reparaties te kunnen laten uitvoeren. Daarmee zijn we niet meer specifiek dealerafhankelijk. Met de verschillende standplaatsen verdeeld over Nederland geeft ons dit meer flexibiliteit.” Cornelissen Groep is onder andere actief binnen de retailbranche. “De Mercedes-Benz Actros 1840 LS distributietruck is door middel van de drie schuine traptreden ideaal voor de chauffeur en ergonomisch verantwoord”. Naast de 52 Actros 1840 LS trucks die ingezet worden in de supermarktdistributie, nam Cornelissen Groep afgelopen jaar ook drie Actros 1842 LS lowliners in gebruik die worden ingezet door dochterbedrijf Capa Pallets B.V. Deze voertuigen zijn ideaal voor het laden en lossen van pallets. Tevens rijden er sinds kort drie Actros 1842 LS trucks bij Cornelissen Groep die worden ingezet als LZV. Begin dit jaar worden nog drie Actros LZV’s in gebruik genomen.
Mercedes-Benz Actros MP4

FleetBoard van grote waarde

Cornelissen Groep maakt gebruik van FleetBoard, het telematicasysteem van Daimler, om chauffeurs met de module voertuigmanagement actief te coachen op hun rijstijl en zo het brandstofverbruik, de slijtage en de uitstoot nog verder terug te dringen. Alle chauffeurs worden getraind om in het managementsysteem een gemiddelde rijstijlwaardering van 9 te behalen. Een FleetBoard-consultant is bij Cornelissen Groep actief om dit proces te begeleiden. Ook de FleetBoard-module Service & Uptime wordt actief gebruikt om reparatie en onderhoud optimaal in te plannen om zo kosten te besparen en ongewenste stilstand te voorkomen.
Mercedes-Benz Actros MP4

Cornelissen Groep

Cornelissen Groep is van oudsher een familiebedrijf, opgericht in 1930. Momenteel heeft de Cornelissen Groep ruim 360 medewerkers in dienst en genereerd hiermee een omzet van ca. 55 miljoen. Binnen de groep zijn er diverse bedrijven actief; zij hebben allen hun eigen specialiteit. Zo focust Cornelissen Transport zich op transport binnen de retailbranche in de Benelux en richt Polar Special zich op het transport van high value en farmaceutische goederen door heel Europa. Cornelissen Logistics zorgt er vervolgens voor dat zowel Cornelissen Transport als Polar Special haar goederen veilig en temperatuur gecontroleerd kunnen op- en overslaan in haar warehouses. Tenslotte houdt Capa Pallets zich bezig met de in- en verkoop en het sorteren en repareren van pallets.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *