De levens van de BF-DS-39

De DAF CF85 met het kenteken BF-DS-39 was bij Le Dakar 2015 de servicetruck van team Ton Trans Dakar. In die hoedanigheid heb ik er een aardige serie foto’s van gemaakt.


Zoals veel mensen wel weten heeft Ton van Genugten deze truck van DAF Trucks gekocht. Jos Gijsbers heeft een foto gemaakt van zijn eerste uitvoering. De kleuren van deze truck komen toevallig overeen met de bedrijfskleuren van Ton Trans, dat kwam dus mooi uit.

Toen Ton van Genugten zich aansloot bij team De Rooy, werden de beide DAFs (de wedstrijdtruck ook) overbodig en kwamen te koop te staan. De servicetruck is toen naar European Truck & Trailer Care (ETTC) gegaan, waar hij nu nog steeds dienst doet als servicetruck, maar gewoon voor de eigen klanten. Het grootste deel van het jaar dan, tijdens de Breslau-rally is het weer een offroad-servicetruck, met Anton Müller achter het stuur. Er wordt op dit moment nog een middenas-aanhangwagen klaargemaakt voor het transport van een rallytruck. Met dank aan Mark Uringa voor de tip, info en de foto!

Edit: de truck werd weliswaar ingezet door TonTrans, maar hij was eigendom van Eric van Gemert, de monteur van het team.

3 Comments

  1. Jeffrey Breijer 7 september 2016 Reply
    • Alex Miedema 7 september 2016 Reply
      • Jeffrey Breijer 7 september 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *