Fiat Panda rijdt op een stekker


Ondanks dat het tegenwoordig een hype is, kwamen de eerste elektrische auto’s ongeveer tegelijk met de eerste benzine-auto’s, zo rond 1890. Ze zijn nooit helemaal weggeweest in de tussentijd, dat bewijst deze FIAT Panda op deze door Jannick Bolten toegezonden foto’s. De auto is opvallend genoeg als bestelwagen nieuw op kenteken (VS-01-KF) gekomen in Nederland (dat kon toen nog, de regels waren wat soepeler begin jaren ’90), maar heeft een tijd terug een personenwagenkenteken gekregen.

De Fiat Panda Elettra kwam in 1990 op de markt, dit exemplaar is van 1992. De top lag oorspronkelijk op 75 kilometer per uur, maar door de auto op te voeren (onder andere een nieuw, moderner accupakket) is die opgeschroefd naar een magistrale 100 kilometer per uur. Na dat uur moet je wel weer bij een stopcontact in de buurt zijn, de actieradius is ook 100 kilometer.

One Response

  1. Jannick Bolten 6 februari 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *