DAF V1600 brandweerwagen

DAF V1600Januari 2007 was ik in Workum. Fokke van den Akker had daar destijds nog een transportbedrijf, op zijn (toenmalige) erf stond een DAF V1600, een voormalige brandweerwagen van Wijk bij Duurstede. Deze brandweerwagen is als donor gebruikt voor de restauratie van een andere V1600, onder andere de wielen en het witte stuur zijn gebruikt.
DAF V1600
Na enig strippen heeft Fokke de truck aangeboden op de DAF site, maar er was helaas geen belangstelling voor, wat waarschijnlijk met de benzinemotor in het vooronder te maken heeft. Daarna is hij op Marktplaats en vergelijkbare sites aangeboden, waarna hij uiteindelijk door een handelaar gekocht, die ‘m voor drie keer zoveel direct weer in de aanbieding deed. Waar de truck nu is, is vooralsnog een raadsel, het kenteken is in ieder geval niet meer bekend.
DAF V1600
De V1600 die regelmatig op oldtimermeetings te bewonderen was, mede dankzij de onderdelen van deze brandweerwagen:DAF V1600

One Response

  1. janiler 10 februari 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *