De Truckspotter – Militaire Voertuigen (deel 10)

Het fotograferen van trucks ‘in het werk’ en tijdens diverse evenementen (de agenda vind je op truckfan.nl) brengt voor de fotograaf dikwijls een waslijst vol uitdagingen. In de serie De Truckspotter neemt Jaco Terlouw je mee in de wereld van de truck fotografie. Jaco’s foto’s kun je zien op truckfan.nl.


Het spotten van trucks, of liever gezegd voertuigen, heb ik met de spreekwoordelijke paplepel binnengekregen. Mijn vader, nu 77 jaar, is al sinds zijn 15e spotter van vliegtuigen. Ik vind dat vliegende spul best leuk, maar mijn interesse ontwikkelde zich meer naar het rijdend materiaal.


In mijn jeugd was ik vaak met mijn vader op pad. Diverse evenementen werden bezocht, ook op het gebied van luchtvaart. In het bijzonder de Open Dagen van de Luchtmacht waren voor zowel senior als mijzelf erg interessant. Later kwamen daar de Open Dagen van de Landmacht bij. Tijdens deze evenementen maakte mijn vader de foto’s van de vliegtuigen en helikopters. Ik fotografeerde voornamelijk de militaire trucks. In de loop der jaren hebben wij een uitgebreide collectie foto’s opgebouwd van militair materieel. De meeste foto’s plaatste ik reeds op truckfan.nl. Daarnaast zijn er een aantal Facebook groepen waar ik regelmatig foto’s in plaats.


Midden jaren ’80 kocht mijn vader een video camera om ook eens bewegende beelden te kunnen vastleggen. Dit leverde een aantal interessante filmpjes op, die tegenwoordig op mijn YouTube kanaal bekeken kunnen worden.


Met de foto’s op truckfan.nl en Facebook en de films op YouTube kreeg ik regelmatig de vraag of ik ook materiaal beschikbaar heb voor download. Om aan de vraag te kunnen voldoen heb ik besloten een 2-DVD-set samen te stellen. Inmiddels heb ik het productie stadium van deze set bereikt. Ik heb het foto en film materiaal uitgezocht, waarbij mijn focus ligt op de gescande negatieven van opnamen tussen 1980 en 1995.


DVD-1 wordt een zelf spelende video met een menustructuur en DVD-2 krijgt een mappenstructuur met hierin de foto’s. Alle foto’s zijn van afdrukkwaliteit zonder watermerk/logo (lange zijde 3011 pixels, 300dpi, JPEG).
De 2-DVD set kan besteld worden voor € 15,00 per set, dit is inclusief verzendkosten binnen Nederland. Wil je meer weten over de DVD-set? Stuur mij een email op studio.jt.giessenburg@gmail.com.
Bestellingen worden genoteerd na ontvangst van je betaling op NL27INGB0008444160 t.n.v. J.C. Terlouw, Giessenburg. Vermeld in het opmerkingen gedeelte het verzendadres. Ik verzend de eerste DVD-sets na 29 maart 2016.


No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *