€41.475 door Ritchie bij elkaar geveild voor KiKa


Bij de Infra Relatiedagen in Hardenberg heeft Ritchie Bros samen met Bouwens Nederland en Cobouw een veiling georganiseerd, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve van KiKa was. De 46 door diverse sponsoren ter beschikking gestelde kavels hebben in totaal €41.475,- opgebracht.

Ritchie heeft voor KiKa als goed doel gekozen omdat bij één van haar relaties het meest verschrikkelijke was gebeurd wat een mens was overkomen: een kind verliezen. Het was dan ook Jolanda, de moeder in kwestie, die de cheque aan de heer Schimmel van KiKa mocht overhandigen.

Kanker bij kinderen is totaal anders dan bij volwassenen, daarom is er apart onderzoek voor nodig. Omdat het relatief weinig voor komt, vergeleken met andere vormen van kanker, is het voor reguliere onderzoeker niet rendanel om aan genezing te werken. Daarom zet KiKa zich in speciaal voor deze vorm van onderzoek. KiKa heeft 12 fte (verdeeld over 19 personen) en 200 vrijwilligers in dienst. De genezingskans is de laatste jaren al van 70 naar 75% gegaan, maar dat moet in 2025 95% zijn. Het Prinses Maxima Centrum moet een kenniscentrum voor kinder-oncologie worden, dat zal hierbij een grote rol gaan spelen.

Ritchie is van plan volgend jaar weer een goede doelen veiling te houden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *