Op bezoek bij EVM Rally Team


MAN TGS 2nd gen
Bij het zien van deze titel denk je misschien “Huh? Alweer? Daar waren jullie in 2014 toch ook al?”. Dat klopt. Maar Robert Baarda en ik zijn druk bezig met het samenstellen van een boek over Nederlandse Dakar trucks. Bovendien is er veel veranderd in het team sinds ons laatste bezoek. Het Dakar-boek moet in de herfst van 2017 in de winkels liggen. In deze blog kunnen we dus even vooruit kijken naar Le Dakar 2017 voor EVM.
MAN TGS 2nd gen
De foto hierboven is het allerprilste begin van de nieuwste truck van het team. De chassisbalken zijn net binnen. De komende week (wellicht langer) is er een monteur full time bezig boorgaten uit te tekenen. Het daadwerkelijke boren wat er op volgt zal ook niet tussen twee koffiepauzes door gebeurd zijn… Nog veel werk aan de winkel dus, maar wel heel bijzonder om een Dakar-truck in embryonale fase te zien. Het antwoord op de vraag of het een neus wordt was helder. In 2017 niet. 2018? Dat hangt af van de nieuwe regelgeving, die de normaalstuur en frontstuur dichter bij elkaar moet krijgen, onder andere met aslast-eisen.
MAN TGS 2nd gen
Zoals het er nu naar uit ziet gaat EVM met vier trucks deelnemen aan Le Dakar. Men heeft de Silk Way Rally ook in overweging, maar hikt aan tegen de lange tijd op de boot weer terug. Er is te weinig tijd tussen thuiskomst en vertrek naar Zuid-Amerika om de truck goed te kunnen prepareren. Er zijn vijf rallytrucks bij EVM, dus als er 4 naar Dakar gaan, is er een kans dat nummer 5 Silk Way gaat doen.
MAN TGS 2nd gen
De coureurs voor Dakar zijn nog niet bekend. Natuurlijk kunnen Peter Versluis en Hans Stacey niet ontbreken, maar de andere stoeltjes zijn nog niet ingevuld. ‘Silly season’ is as we speak druk aan de gang. Uiteraard werd ons niet verteld met wie het team in gesprek is, eind maart zal waarschijnlijk bekend worden of de vermoedens die we hebben kloppen. Maar dat konden nog wel eens verrassende namen worden.
MAN TGS 2nd gen
Nogmaals ontzettend bedankt aan het hele team, met in het bijzonder Marcel van Vliet, voor de zeer hartelijke ontvangst!
MAN TGS 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *