Op bezoek bij Ketellapper


Scania 81
In Koarnjum, het dorp waar ik woon, is niet veel te beleven, maar wat we WEL hebben is een garage slash autohandel slash bergingsbedrijf slash sloperij. Toen ik in 2008 voor het bedrijf de DAF 1000 van hen op de foto zette, kwam (de onlangs overleden) Reitze Ketellapper naar me toe gestapt. Hij nodigde me uit ook op de sloperij wat foto’s te maken. Ondanks dat ik de bomen en wal rond de sloperij vanuit mijn huis kan zien, was ik daar nog nooit geweest, dus greep ik die kans met beide handen aan. Na de dood van Reitze Ketellapper is er flink opgeruimd binnen het bedrijf, op de nieuwste bergingswagens na denk ik dat er vrij weinig van de voertuigen in deze blog nog aanwezig zijn.
DAF 1000

DAF 1000
De DAF 1000 is onlangs geëxporteerd.
DAF LF45

DAF LF45

DAF LF45
De DAF LF45 is ooit nieuw aangeschaft door BCA uit Amsterdam. Deze wagen heeft ook mijn Lada Niva uit de sloot gevist jaren geleden…
Oldsmobile onbekend/overig

Oldsmobile onbekend/overig

Oldsmobile onbekend/overig
Oldsmobile lijkwagen.
Citro C35

Citro C35
Deze Citroën C35 is door een vriend van mij richting de sloop gebracht.
Scania L110

Scania L110

Scania L110
De Scania L110, die voorheen ook nog oranje is geweest, stond helaas diep in de bosjes weggedrukt.
Ford Courier
VW Golf II en een ex RRS Ford Courier.
Mercedes-Benz Düsseldorfer

Mercedes-Benz Düsseldorfer
Mercedes-Benz Düsseldorfer.
Ford F350

Ford F350
Ford F350 met Century kraan.

Volvo 66, in de volksmond natuurlijk beter bekend als het ‘Dafje’.

Volkswagen Scirocco II, verwonderlijk dat die hier in de regio op een sloop is beland en niet direct richting een autocrosser is gegaan.

Opel Manta.


Opel Ascona.

In 2006 reed mijn buurman nog in deze Chevrolet Corsica, een paar jaar later stond hij hier.

Honda Civic.

Ik was niet de enige in het dorp met een Lada, hier stond een Samara.

Scania 81

Scania 81
Tot slot mijn persoonlijke favoriet, de Scania 81.

NET ZO INTERESSANT

2 Comments

  1. Henk Pauw 29 maart 2016 Reply
  2. Frank 29 maart 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *