Op bezoek bij Ketellapper


In Koarnjum, het dorp waar ik woon, is niet veel te beleven, maar wat we WEL hebben is een garage slash autohandel slash bergingsbedrijf slash sloperij. Toen ik in 2008 voor het bedrijf de DAF 1000 van hen op de foto zette, kwam (de onlangs overleden) Reitze Ketellapper naar me toe gestapt. Hij nodigde me uit ook op de sloperij wat foto’s te maken. Ondanks dat ik de bomen en wal rond de sloperij vanuit mijn huis kan zien, was ik daar nog nooit geweest, dus greep ik die kans met beide handen aan. Na de dood van Reitze Ketellapper is er flink opgeruimd binnen het bedrijf, op de nieuwste bergingswagens na denk ik dat er vrij weinig van de voertuigen in deze blog nog aanwezig zijn. (Update 2022: het bedrijf bestaat niet meer, op deze locatie wordt nu een nieuw bedrijfsterrein gebouwd)


De DAF 1000 is onlangs geëxporteerd.


De DAF LF45 is ooit nieuw aangeschaft door BCA uit Amsterdam. Deze wagen heeft ook mijn Lada Niva uit de sloot gevist jaren geleden…

5 Comments

  1. Henk Pauw 29 maart 2016 Reply
  2. Frank 29 maart 2016 Reply
  3. chris 29 maart 2023 Reply
    • Alex Miedema 30 maart 2023 Reply
  4. Arie 10 november 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *