Mercedes-Benz 190 ~ Rijkspolitie

Mercedes-Benz 190
Pure nostalgie! Het gaat hier om een Mercedes-Benz 190 190 2.0E, de W201 voor kenners, uit 1986. Hij is geheel uitgevoerd in de kleuren van de Rijkspolitie. Alle stickers en zijn striping exact zoals hoe ze halverwege de jaren 80 op onze snelwegen ook vertegenwoordigd waren.
Mercedes-Benz 190
Net als origineel is er een grote (Engelse) rechter spiegel gemonteerd, wat de bijrijder ook goed zicht naar achteren gaf. Er is een originele Bosch zwaailamp gemonteerd zoals ze toen uitgevoerd waren. (Bosch RKLE110)
Er is een ruitenwisser is op het achterraam gemonteerd, ook een van de apartigheden die de politie-190’s destijds hadden. Er zitten blauwe blakers in de mistlampen voor, iets wat niet bij alle MB van de rijkspolitie werd gedaan. De originelen zitten er uiteraard ook gewoon nog bij.
Mercedes-Benz 190
De 06-11 sticker op de deur zit op een magneetstrip geplakt, die kan dus naar keuze wel of niet op de auto worden gekleefd. De Benz komt uit 1986, maar de desbetreffende 06-11 sticker werd pas in 1991 actueel. De stickers werden toen der tijd wel op de nog rijdende MB’s geplakt, maar is hier dus weer te verwijderen.
Mercedes-Benz 190
Op de foto’s is de 190 uitgevoerd met de tijdsgetrouw nagemaakte kentekenplaten die vroeger ook op de nummer 13 zaten. Moderne GAIK platen staan nu eenmaal niet zo mooi op een zo goed nagemaakte youngtimer. Deze zijn uiteraard niet toegestaan op de openbare weg.
Mercedes-Benz 190
De 190 heeft recente APK, 4 nieuwe banden, nieuwe uitlaat, nieuwe oliën (ook in automatenbak en cardan). Hij is geschouwd, en bekend bij de IFV, zodoende mag er zo mee over straat worden gereden, als je dat wilt zelfs gewoon als dagelijkse auto. Dit is uiteraard mits de zwaailamp geen pitje heeft en ze aantoonbaar niet is aangesloten. Alle geschriften daarvoor zijn aanwezig, en kunnen met de volgende eigenaar mee. De verkoopprijs is 3995 euro, als je hem wilt hebben moet je niet bij mij zijn, maar bij Pieter Leistra, de verkoper die de auto zo gemaakt heeft en ook zo vriendelijk was mij deze foto’s en gegevens te sturen.
Mercedes-Benz 190Mercedes-Benz 190Mercedes-Benz 190Mercedes-Benz 190Mercedes-Benz 190

3 Comments

  1. Rob 10 juli 2020 Reply
  2. pieter 29 juli 2020 Reply
  3. Rob 30 augustus 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *