Tatra op de Bauma

Tatra Phoenix
Toen ik gisteren na wat fileleed eindelijk op de Bauma aan kwam, was de eerste stand waar ik naar toe ging die van Tatra, in hal B4. Ik weet het ik hoor onafhankelijk te zijn, maar ik vind het gewoon een mooi merk met mooie techniek. Er stonden twee trucks op de stand, een Tatra Phoenix 6×6 uitgerust met een Liebherr mixer en een 10×10 mining truck.
Tatra Phoenix
De 10×10 is uitgerust met een VS-mont achteroverkipper. De motor is de bekende Paccar MX-13 Euro 6 motor in de 510 pk uitvoering, gekoppeld aan een automatische Allison versnellingsbak. De truck weegt 22½ ton en kan 37½ ton laden. Met dit totaal-gewicht van 60 ton kan hij hellingen van 35% nemen en 85 kilometer per uur rijden. Allicht niet tegelijk, maar desalniettemin een indrukwekkende prestatie wat mij betreft.
Tatra PhoenixTatra PhoenixTatra PhoenixTatra PhoenixTatra PhoenixTatra PhoenixTatra PhoenixTatra PhoenixTatra Phoenix

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *