De Truckspotter – Ouwe Stompen Bal 2016 (deel 12)

Het fotograferen van trucks ‘in het werk’ en tijdens diverse evenementen (de agenda vind je op truckfan.nl) brengt voor de fotograaf dikwijls een waslijst vol uitdagingen. In de serie De Truckspotter neemt Jaco Terlouw je mee in de wereld van de truck fotografie. Jaco’s foto’s kun je zien op truckfan.nl.Mijn collectie truckfoto’s omvat een uitgebreide verzameling militaire voertuigen. Ik schreef hierover al in een eerdere blog. Deze foto’s zijn binnen een specifieke groep liefhebbers erg populair. In diverse Facebook groepen, zoals Militaire Voertuigen Internationaal, plaats ik met enige regelmaat een foto uit mijn collectie. Onlangs werd ik gevraagd om specifiek bij één evenement aanwezig te zijn; het Ouwe Stompen Bal 2016. Ouwe Stompen zijn mensen die vroeger de militaire dienstplicht vervuld hebben.Het Ouwe Stompen Bal vond plaats op zaterdag 16 april 2016. De gekozen locatie was het museum van de Stichting Regimentscollectie Technische Troepen in Soesterberg. Aanvankelijk lag het in mijn bedoeling om tijdens dit evenement uitsluitend foto’s te maken, maar de organisatie wilde naast foto’s ook graag een film hebben.

Uiteraard heb ik mij niet beperkt tot het maken van uitsluitend opnamen tijdens het Ouwe Stompen Bal. Met plezier heb ik foto’s gemaakt van zowel de museum voertuigen als de door bezoekers meegebrachte vrachtauto’s.

De organisatie van het Ouwe Stompen Bal had voor de bezoekers met een ex-militair voertuig een leuke verrassing in petto. De officieel nog niet geopende tank arena van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg mocht bereden worden met aansluitend een static show naast het museum gebouw. Na afloop van de static show werden er promotionele foto’s en video’s gemaakt voor het evenement in 2017.

De 4-tonner bleek voor mij een uitermate geschikt statief te zijn!
Volgend jaar is er weer een Ouwe Stompen Bal. De organisatie gaat proberen alle nog rijdende Nederlandse ‘Dikke DAF’s’ (DAF YA328) in particulier bezit bij elkaar te brengen. Houd de agenda op truckfan.nl in de gaten voor meer informatie!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *