Oeps, collega genaaid

Eind vorige week was er wat opschudding op de sociale media. Dat begon met de volgende tweet:

Daar reageerde ‘glasbak’ op. Glasbak is een zeer actieve twitteraar en tweet ook regelmatig met deze politie-account, gewoon gezellig.

Maar hierop brak een storm in een glas water los, op facebook werd zelf al geadviseerd glasbak neer te schieten, termen als nsb-er en matennaaier waren niet van de lucht. In mijn ogen onterecht. Ja, de chauffeur heeft een tweede boete gekregen als gevolg van bovenstaande tweet. Niet direct gebaseerd op de tweet zelf, maar de politie heeft hem nog eens opgezocht nadat ze deze foto zagen. Wat glasbak namelijk niet wist, is dat deze truck en chauffeur een rijverbod hadden. Dat vertelde de politie pas na de tijd, in onderstaande tweet. Op het moment dat de foto werd genomen en gepost ging glasbak er van uit dat alles weer in orde was.

Het was geen handige actie van glasbak. Maar een nog veel onhandiger actie van de chauffeur en begeleider in kwestie door te gaan na een rijverbod. Een NSB-er is glasbak in ieder geval niet dan had hij wel ‘gewoon’ 0900-TUIG gebeld of een privé bericht gestuurd. Dit is simpelweg een toevallige samenloop van omstandigheden geweest. Hij twitterde gewoon met een oude bekende:

Een medewerker van Westdijk licht het een en ander overigens nog van hun kant toe op chauffeursforum.nl.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *