Fahrzeugtreffen “Alternative Antriebsformen” 2016


Op zaterdag 23 april jongstleden werd voor de 10e keer het jaarlijkse Fahrzeugtreffen “Alternative Antriebsformen” georganiseerd, bij en door het beroemde Technik Museum te Sinsheim. Dit is een evenement voor alle voertuigen die voor de verandering eens niet (alleen) door diesel, benzine of gas aangedreven worden. Vorige jaren kwamen daar nog wel bizarre creaties op af en zette het museum er zelf enkele antieke stoomwagens en vooroorlogse elektrische voertuigen bij. Dat viel de editie van 2016 helaas wat tegen, waarschijnlijk door de ook in Duitsland zeer matige weersomstandigheden. Dit keer was het voornamelijk Toyota Prius wat de klok sloeg, aangevuld met de voor de hand liggende Opel Ampera’s en Tesla’s. De auto’s die er min of meer uit sprongen vind je hier onder.

BYD e6.


Toyota Mirai met brandstofcel.


Al draagt een aap een gouden ring….

Tesla.

Toyota Prius van de vierde generatie…

…en een van de eerste generatie. Toch een behoorlijk verschil.

Kabelsalat.

Tesla.

CityEl, ziet er uit als een voertuig uit 2016… Maar dan in een film die in de jaren ’80 is gemaakt.


Renault Twizy.

German E-Cars Stromos AT uit 2011, gebaseerd op de Suzuki Splash/Opel Agila B.


Tazzari Electric.

Onbeveiligde stekkerdozen in de stromende regen.

Er waren ook een aantal bedrijfswagens aanwezig, deze vind je hier.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *