Apeldoorn kleurt roze door de Giro


Renault T-serie
Amsterdam heeft z’n Gay-Pride, Tilburg z’n Roze Maandag en sinds deze week kleurt ook Apeldoorn roze! René Henkes maakte een verslag voor deze blog.
Iveco Daily
Na de Tour de France start in Utrecht vorig jaar, is de Gelderse plaats gastheer van de Giro d’Italia. En waar een groot (sport) evenement is wat ook nog roze getint is, daar wil ik bij zijn! Tenslotte zijn daar vaak leuke voertuigen in alle soorten en maten te vinden! Op Bevrijdingsdag ben dus niet naar een van de vele festivals gegaan, maar afgereisd naar Apeldoorn. De aanloop naar de start (vrijdag 6 mei) is een boeiend schouwspel. Wat komt er toch veel bij kijken om 198 renners hun koers te kunnen laten rijden. Werkelijk alles wordt meegenomen door de organisatie, of op z’n minst ingehuurd. En dan heb ik het nog niet eens over de teams zelf.
DAF XF105
De komende twee dagen kun je het circus zelf nog aanschouwen in de Provincie Gelderland. Zaterdag is de start in Arnhem en de finish in Nijmegen, zondag zal dit precies andersom worden gereden, maar uiteraard via een andere route.
Scania P320

Skoda Octavia

Mercedes-Benz Atego MP2

Mercedes-Benz Atego MP1

DAF 75CF

DAF 95XF

DAF 95XF

MAN L2000

Renault T-serie

MAN TGX

MAN TGX 1st gen

MAN TGX 1st gen

Mercedes-Benz Vito

DAF CF85

DAF CF85

Citro Mehari

Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz Sprinter

Volvo FM7

VW Transporter T5

VW Transporter T5

Opel Astra

Saris C2700

DAF CF75

Volvo FL6

2 Comments

  1. marcel1970 6 mei 2016 Reply
    • René 6 mei 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *