De Truckspotter – Ambulances in Kuching (deel 14)

Het fotograferen van trucks ‘in het werk’ en tijdens diverse evenementen (de agenda vind je op truckfan.nl) brengt voor de fotograaf dikwijls een waslijst vol uitdagingen. In de serie De Truckspotter neemt Jaco Terlouw je mee in de wereld van de truck fotografie. De foto’s die door Jaco gemaakt werden kun je zien op truckfan.nl.

Het werk bracht mij in 2005 naar het Maleisische deel van Borneo. In de stad Kuching was ik aan het werk om les te geven op de afdeling radiologie van het lokale ziekenhuis Hospital Umum Sarawak. Bij mijn eerste bezoek aan het ziekenhuis viel mij de opstelplaats van de ambulances bij de Spoed Eisende Hulp op. Behalve enkele nagenoeg nieuwe Iveco Daily ambulances spotte ik ook een Renault Trafic. Althans, ik dacht dat het Renault was.Tussen het lesgeven door plan ik regelmatig pauzes. Dit geeft mijn studenten de tijd om het geleerde te verwerken en in de praktijk toe te passen. De pauzes gebruik ik zelf om wat te drinken of even de benen te strekken. In Kuching heb ik tijdens één van pauzes de ambulances eens uitgebreid bekeken.De Renault Trafic ambulances bleken lokaal geproduceerde auto’s te zijn, die verkocht worden als Inokom Permas. Behalve de Inokom’s had het ziekenhuis ook de beschikking over de eerdergenoemde Iveco Daily ambulances.In actieve dienst stond er ook een drietal Mitsubishi L300 4WD ambulances klaar voor gebruik.

Gedurende de week bleek dat er achter het ziekenhuis een deel van de personeelsparkeerplaats was ingeruimd voor de afgeschreven ambulances. Mijn interesse was meteen gewekt! Hier wilde ik graag meer van weten, dus wederom bracht ik één van mijn pauzes in de buitenlucht door.De Nissan Urvan had duidelijk betere tijden gekend.

Er bleken vier Iveco Daily ambulances geleverd te zijn. Eén van de voertuigen had echter een vervelende schade opgelopen, die lokaal niet te repareren bleek. Zonde, want zo ernstig leek de schade er op het eerste gezicht niet uit te zien.Andere voertuigen werden simpelweg vanwege leeftijd of motorschade afgedankt.
De Toyota Landcruiser maakte een vermoeide indruk, maar leek mij nog te gebruiken. Ook de Mercedes-Benz TN gaf de indruk recent nog gebruikt te zijn.Ondanks lichte schade op het zijpaneel zag de Mazda E2200 er nog gebruiksklaar uit.In de stad Kuching zelf heb ik geen foto’s kunnen maken van voertuigen. De gastvrijheid van de lokale vertegenwoordiging is bijzonder groot, maar het sociale programma verhinderde mij om uitgebreid op te pad te gaan om te spotten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *