Hogeslag Olst kiest weer voor Scania

Vleesverwerker Hogeslag uit Olst had al heel lang geen nieuwe Scania’s meer gekocht. Maar omdat het bedrijf zoveel positieve berichten uit de markt hoorde over het goede verbruik en de betrouwbaarheid van de nieuwe Scania 450 SCR-only motor, nam de wagenparkbeheerder het besluit toch weer een proef met het voertuig te doen. De test met de Scania verliep zo positief dat Hogeslag een order plaatste voor twee Scania R450 LA 6×2/4 MNA Topline trekkers.
Scania R450
Hogeslag is een modern rundvleesverwerkend bedrijf en rijdt nationaal en middellange afstand met zowel hangend vlees als palletkisten. De chauffeurs overnachten minimaal drie dagen per week in de cabine en rijden soms ook dubbelbemand. “Vandaar dat we niet alleen heel kritisch naar het verbruik, maar ook naar het comfort en de veiligheid gekeken hebben,” aldus de heer Koster die de aankoop van de twee nieuwe Scania trekkers begeleidde.

“We waren tijdens de proef zeer content met het verbruik van de Scania. De 450 pk SCR-only motor met het tweepedaals Opticruise schakelsysteem is inderdaad heel zuinig. Wat nog verder verbeterd wordt door Ecoroll 2.0 en Active Prediction. Voor onze voertuigen hebben wij gekozen voor de nieuwe Scania 4100Nm vrijloopretarder die het verbruik nog verder kan verbeteren omdat die volkomen wrijvingsloos is als hij niet actief is. De tweede hefbare en gestuurde as geeft extra stabiliteit, wat met hangend vlees belangrijk is. En uiteraard zorgt het voor een goede gewichtsverdeling van de lading over de assen. Wij vonden ook dat de uitstraling van de truck bij ons paste. Het is toch je visitekaartje. Wij willen voor ons bedrijf nette professioneel ogende voertuigen. Zeg maar een beetje sjiek maar niet overdreven.”

Koster koos voor een, zoals hij het zelf noemt, “nette volle auto” met veel extra’s voor de chauffeur en elementen die bijdragen aan de gewenste uitstraling die Hogeslag nastreeft. Dat laatste bereikte het bedrijf door, naast de standaard verlichting, te kiezen voor xenon koplampen, een RVS-beugel met zes vérstralers, het Scania chroompakket en lichtmetalen Durabright EVO velgen. De Scania’s staan uiteraard in de rode bedrijfskleur, maar kregen vanwege de duurzaamheid daaroverheen nog een extra laag blanke lak. “Dat doen we vooral vanwege het vele schoonmaken,” aldus Koster. “Hygiëne is in ons vak natuurlijk een topprioriteit en dus worden de auto’s met heet water gewassen en gebruiken we veel schoonmaakmiddelen. Die kunnen een gewone laklaag op den duur aantasten.”

Ook de chauffeurs komen niets tekort in de ruime Topline cabine. “Wij doen acht jaar met een truck dus mag het wat ons betreft iets meer zijn voor de jongens,” aldus Koster. Behalve de meest geavanceerde airconditioning, beschikken de chauffeurs over een standairco, de luxe luchtgeveerde Scania stoelen, een koelkast en een magnetron en het premium multimedia systeem met navigatie en het zware accupakket. Voor een optimale veiligheid zijn de voertuigen uitgerust met het AEB noodremsysteem en Lane Departure Warning (LDW).

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *