Renault T voor Tjalle de Vries

Eigenrijder Tjalle de Vries uit Drachten heeft gekozen voor de Renault Trucks T- High Sleeper. De nieuwe trekker heeft een opvallende strakke witte lak en hoogglans aluminium wielen. Tjalle de Vries zet de nieuwe Renault Trucks T in voor het vervoer van zeecontainers in de Benelux. De truck werd geleverd door Renault Trucks-dealer M.S. de Vries & Company.
Renault T-serie
Tjalle de Vries werkt sinds 2011 als eigenrijder. Voor de aanschaf van een nieuwe trekker ging hij niet over één nacht ijs. Tjalle: “Mijn opdrachtgever Niek Dijkstra heeft ruime ervaring met meerdere merken en daardoor kan hij uitstekend vergelijken. Ik had natuurlijk wel zo mijn voorkeur, want ik vond de nieuwe Renault Trucks T meteen al een hele mooie auto. Van Dijkstra hoorde ik eigenlijk ook alleen maar positieve geluiden over de T-serie en daardoor was ik erg geïnteresseerd. Bijkomend voordeel was dat ik al uitstekende ervaringen had met Renault Trucks-dealer M.S. de Vries & Company.’’
Renault T-serie
Truck of the Year edition
Tjalle de Vries koos voor de speciale en bijzonder complete ‘Truck of the Year’ edition van de Renault Trucks T- High Sleeper. De truck is uitgerust met de 480 pk sterke DTI krachtbron in combinatie met de Optidriver-geautomatiseerde versnellingsbak. De High Sleeper cabine is uitgerust met alle mogelijke luxe, van lederen bekleding en een lederen stuurwiel tot aan een koelkast, een TV, een luxe chauffeursstoel en een draaibare bijrijdersstoel. Tjalle: “De truck heeft verder de nodige veiligheidsvoorzieningen als Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning en Xenon verlichting.”
Renault T-serie
Strak wit
Over de kleurkeuze is Tjalle duidelijk, strak wit maar dan ook echt strak: “Alles wat gedemonteerd kon worden, is er af geweest en alle kunststof delen zijn voor het spuiten eindeloos geschuurd. Standaard is het kunststof ruw van oppervlak maar nu is alles superstrak en glad. Alles is gespoten door M&H Autoschade in Drachten en alleen het voorbewerken en het spuiten heeft al twee weken geduurd. Het resultaat is nu helemaal zoals ik het wilde. Gewoon strak wit met een accentlijn die de vorm benadrukt over de deuren. Door de zonneklep in kleur te spuiten, ontstaat er bovendien een heel eigen gezicht. In combinatie met de zijskirts en de speciale achterbumper is het plaatje compleet.’’

De nieuwe Renault Trucks T is rondom voorzien van luchtvering. “Dat had mijn vorige auto ook en ik wil nooit meer zonder. Ik heb nu net de eerste meters gereden en ik ben zeer onder de indruk van het comfort. Ik sta dan ook te popelen om er echt mee aan de slag te gaan!’’ aldus Tjalle de Vries.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *