De levens van een race-DAF

Eind jaren ’90 bouwde Jan de Vries een racetruck op basis van een DAF 85. Destijds waren er geen truckraces in Nederland, maar hij deed wel mee aan de spelletjes voor truckracers op het Truckstar Festival.


De laatste jaren staat de truck in de Kreeft kleuren en is Bjorn Tijhuis de coureur. Nog steeds is het Truckstar Festival vrijwel de enige plek waar de DAF in actie te zien is, om deel te mogen nemen aan reguliere truckraces moeten er nog enkele dingen aan de truck aangepast worden. (edit: dit is in 2017 gebeurd, bij de paasrace van dat jaar maakte de truck haar ‘echte’ debuut op het circuit van Zandvoort)

Bij de update in 2017 heeft de truck ook nieuwe looks gekregen:
DAF CF serie
Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *