De levens van een race-DAF

Eind jaren ’90 bouwde Jan de Vries een racetruck op basis van een DAF 85. Destijds waren er nog geen truckraces in Nederland, maar hij deed wel mee aan de spelletjes voor truckracers op het Truckstar Festival.
DAF 85

DAF 85

DAF 85
De laatste jaren staat de truck in de Kreeft kleuren en is Bjorn Tijhuis de coureur. Nog steeds is het Truckstar Festival vrijwel de enige plek waar de DAF in actie te zien is, om deel te mogen nemen aan reguliere truckraces moeten er nog enkele dingen aan de truck aangepast worden. (edit: dit is in 2017 gebeurd, bij de paasrace van dat jaar maakte de truck haar ‘echte’ debuut op het circuit van Zandvoort)
DAF 85

DAF 85

DAF 85

DAF 85

DAF 85

Bij de update in 2017 heeft de truck ook nieuwe looks gekregen:
DAF CF serie

NET ZO INTERESSANT

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *