Saviem met cola in de tank

Saviem onbekend/overig
De laatste weken zwerft er een prachtige oude Saviem rond door de regio van Heerenveen, met de Coca Cola kleuren op de tanker. De foto’s heb ik gemaakt achter Circus Alberti, maar daar hoort de truck niet bij.
Saviem onbekend/overig
Saviem was een Frans merk, in ontstaan uit de fusie tussen de bedrijfswagentak van Renault, Latil in Somua. De afkorting staat voor Société anonyme de véhicules industriels et d’équipement mécaniques, wat ongeveer Naamloze Vennootschap voor Industriële Voertuigen en Mechanische Uitrusting. In 1978 werd Citroën door Peugeot overgenomen, waarbij ze haar vrachtwagentak Berliet afstootte. Deze fuseerde met Saviem, niet lang daarna werden de namen van Saviem en Berliet vervangen door die van Renault.
Saviem onbekend/overig
De Franse merken zijn in Nederland na de tweede wereldoorlog niet in hele grote aantallen verkocht, deze oldtimer heeft dan ook Franse roots.
Saviem onbekend/overigSaviem onbekend/overigSaviem onbekend/overigSaviem onbekend/overig
Update van Wietze Koopmans: Hij is van Durk de Haan uit Hoornsterzwaag, de organisator van het het oldtimerevenement.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *