De levens van de BD-NH-68


In de herfst van 1999 zette ik bij Benny Nauta op het terrein hun Scania T143 met kenteken BD-NH-68 op de foto. Deze truck is in 1992 gebouwd en kwam in 1996 naar Nederland. De truck er naast is op papier overigens geen Scania, maar een Beers SCANIA T3M 4X2 AS 65115. Op het Truckstar Festival van 2015 kwam ik het neusje weer tegen, nu ziet hij er ‘iets’ anders uit, in de kleuren van Duijghuijzen Handel en Transport V.O.F. uit Druten. Dit is dus geen compleet verhaal, voor hij in de BNT kleuren kwam was er minstens één buitenlandse eigenaar, voor foto’s uit die periode houd ik me aanbevolen.

Jeroen Duijghuijzen heeft de truck in oktober 2013 gekocht, op dat moment was de APK al 10 jaar verlopen. Alleen de motor, assen en het chassis zijn nog origineel, de rest is compleet opgeknapt en waar nodig vervangen.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

One Response

  1. Mylan 4 juni 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *