Terug in de tijd: 1975


Scania L110
In 1975 richten Bill Gates en Paul Allen Microsoft op, de laatste aflevering van Swiebertje is op TV, een Belgische straaljager stort neer op de Duitse stad Vechta, Rudi Carrell bokst tegen Mohammed Ali in zijn show Am laufenden Band, het dragen van een autogordel wordt verplicht in Nederland (eerst alleen voorin), Monty Python is op zoek naar de heilige graal, Suriname wordt onafhankelijk, LEGO komt met het eerste legopoppetje (minifig), Franco sterft een natuurlijke dood, bij Wijster wordt een trein gekaapt door Molukse jongeren, DAF verkoopt de personenwagen-afdeling aan Volvo en Pink Floyd brengt het album “Wish you were here” uit.

Marco Donk, David Vrsecky, Daniël Willemsen, Katja Schuurman, Drew Barrymore, Tatum Dagelet, Claudia de Breij, Anouk, Tom van der Elst, Lou Bega, Ruben L. Oppenheimer, David Beckham, Ruben Nicolai, Angelina Jolie, Dennis van der Geest, 50 cent, Jason Leffler, Norifumi Abe, Henk Botter, Sophie Hilbrand, Erben Wennemars en Kristel van K3 worden geboren.
MAN onbekend/overig
Citroën gaat failliet en daarna samen met Peugeot, bedrijfswagentak Berliet gaat naar Renault. Iveco ontstaat uit de fusie van de truckafdeling van FIAT (inclusief Unic, OM en Lancia) met Magirus-Deutz. Ook in Groot-Brittannië is een fusie, tussen Seddon en Atkinson. In ons eigen land wordt Kronenburg door SAVAL overgenomen. Peugeot introduceerde de 604. Opel stopt met de Blitz, maar gaat wel Bedfords importeren onder de naam ‘Bedford Blitz’.
Citro HY
Citroën HY.
Grumman onbekend/overig
Grumman.
Steyr Pinzgauer
Steyr Pinzgauer.
Mercedes-Benz LP
Mercedes-Benz LP.
Hanomag-Henschel F221
Hanomag-Henschel F221.
Volvo Laplander
Volvo TGB.
Scania L140
Scania L140.
DAF 2200
DAF 2200.
Terberg N1000
Terberg N1000.
Ginaf TF10
Ginaf TF10.
Mercedes-Benz LP
Mercedes-Benz LP.
Range Rover 4x4
Range Rover.
Mercedes-Benz L307
Mercedes-Benz L307.
Opel Blitz
Opel Blitz.
Dodge D200
Dodge D200.
Volvo F89
Volvo F89.
Ford F150
Ford F150.
Mercedes-Benz Düsseldorfer
Mercedes-Benz Düsseldorfer.
Volvo Laplander
Volvo C303.
DAF N2500
DAF N2500.

VW kever.

Witkar IV.

Mercedes-Benz L206.

Arctic Sunrise.

Cadillac Coupe de Ville.

Mercedes-Benz 280SE.

Volvo 242.

Toyota Crown 2600.

Plymouth Valiant Brougham.

VEB Ernst Grube Werdau HL 50.02/1.

Jensen Interceptor III Convertible.

Audi 100.

Volvo 242.

Biod Expert.

Jonckheere.

Citroën Ami.

Opel Rekord.

DAF YA66.

Mack DM
Mack DM.

3 Comments

  1. bob van rossen 5 juni 2016 Reply
    • Alex Miedema 5 juni 2016 Reply
      • Bob van Rossen 5 juni 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *