Traction Avant met een nosejob


Tuning en styling is niet iets van de laatste decennia, al sinds er auto’s gebouwd worden, worden deze aan de smaak van hun eigenaren aangepast. Zo kon je de Citroën Traction Avant met diverse neuzen tegen komen. De ene creatie was mooier dan de andere. Onderstaand exemplaar vind ik persoonlijk aardig geslaagd. Ik kon hem op 27 mei 2006 (de foto is zelf dus ook al bijna een oldtimer…) op de foto zetten in het centrum van Franeker, toen de Oldtimer Elfstedentocht daar passeerde.

Als we de rdw op haar woord mogen geloven is deze TA 11 BL in 1939 gebouwd, het plaatje op de achterkant vertelt wat anders. Dat tijdverschil kan er natuurlijk mee te maken hebben dat de auto na productie nog een tijd bij een carrosseriebouwer heeft gestaan voor ze op keteken kwam. In 1997 kwam ze naar Nederland. Na het maken van de foto’s is de auto verkocht, de huidige eigenaar heeft haar sinds februari 2013 op naam staan.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *