Zo vlieg je veilig met een straaljager

Een paar uur geleden is hier een dorp verderop een straaljager in de vijver van een kas geland, de piloot is met zijn schietstoel door het dak van de kas gegaan. Het was een bijzondere ervaring hier ooggetuige van te zijn… Toevallig kreeg ik van Rob Dragt, de bekende auteur van boeken over berging, zwaar transport en kranen, aan het begin van deze middag enkele foto’s toegestuurd van een manier om een vliegtuig veilig te verplaatsen, als hij met een hijskraan vliegt kan hij niet zo hoog vallen. ­čśë


Op de foto’s zie je het lossen van een F-16A Fighting Falcon J-248 van de Koninklijke Luchtmacht, door Baetsen kraanverhuur met Tandano Faun HK 60 en HK 70, beide op DAF CF85 chassis. Rob, bedankt voor de foto’s!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *