Jan de Wit Group heeft de eerste nieuwe Scania Interlink HD touringcars

Personenvervoerspecialist Jan de Wit Group uit Haarlem nam recent de eerste vier nieuwe Scania Interlink HD touringcars in gebruik. Daarmee heeft het bedrijf een Europese primeur. Jan de Wit koos voor dit nieuwe type bus op basis van het vertrouwen dat het bedrijf heeft in de producten van Scania.
Scania Interlink HD
“We hebben deze voertuigen echt gekocht vanaf de brochure en vanwege ons grote vertrouwen in het merk en de relatie met de Scania organisatie,” vertelt directeur Walter de Wit. “Toen wij onze handtekening zetten, moesten de eerste exemplaren namelijk nog gebouwd worden.” Nu weet Jan de Wit Group als één van de grote touringcarbedrijven in ons land natuurlijk wel waar het aan toe is. Eén van de redenen om opnieuw voor Scania te kiezen is het uitgekiende concept van deze bus als hoogdekker met dus heel veel bagageruimte. “Met een lengte van 13 meter hebben we met deze bus op twee assen een capaciteit van 57 passagiers én een gids/reisleider. Daarmee zitten we netjes tussen de meer standaard touringcar met 50 stoelen én de grote 15 meter lange drieassers met 64 zitplaatsen in. Qua inzetbaarheid en exploitatie is deze configuratie dus een uiterst efficiënte oplossing.” Wat ook meespeelt in de exploitatie is dat er voor een tweeasser op de Franse tolwegen minder betaald hoeft te worden dan voor een bus met een dubbele achteras.
Scania Interlink HD
De nieuwe Interlink HD is de opvolger van de in Europa succesvolle Scania Omniexpress 3.60. De bus wordt in Finland gebouwd en is een 100 procent Scania product. Hij is net als zijn voorganger in een groot aantal varianten leverbaar met motoren tot 450 pk en een zeer brede variatie aan interieurmogelijkheden. De Interlink HD heeft de grootste bagageruimte in zijn klasse, die goed toegankelijk is dankzij parallel te openen luiken.

De Wit koos voor zijn nieuwe Interlinks voor de Scania 410 pk SCR-only motoren. “We hebben daar nog geen ervaring mee maar de geluiden uit de markt en de vakpers over deze motor zijn meer dan goed,” aldus De Wit. “En dat is belangrijk want wij letten op het brandstofverbruik.” Daarbij wordt de chauffeur geholpen door de GRSO895 12-versnellingsbak met Opticruise i.c.m. Driver Support welke zorgt voor nuttige tips om zuinig te rijden. Voor extra veiligheid heeft het voertuig AEB en LDW en twee camera’s die de achterzijde en de middendeur bewaken. De bus is verder uitgerust met een WC, een heet water tappunt, een DVD-installatie met twee grote 19”-schermen en een 35 liter koelkast in het dashboard.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *