Acht MAN TGX trekkers voor Audi Sport

Audi Sport heeft recent van MAN Truck & Bus zes nieuwe MAN TGX 18.480 trekkers en twee MAN TGX 18.650 trekkers in ontvangst genomen. Sinds 2009 vertrouwt Audi Sport al op de trucks van MAN voor het transport van de DTM en LMP racewagens naar de Europese raceweekenden. Maar ook reserve-onderdelen, mobiele meeting rooms, medische faciliteiten en ruimten voor engineers worden door MAN over de Europese snelwegen getransporteerd. Acht nieuwe MAN TGX-trucks arriveerden precies op tijd om ingezet te worden voor de highlights van het seizoen: de 24 uur van Le Mans (afgelopen weekend) en de DTM-race op de Norisring, aanstaand weekend.
MAN TGX 2nd gen
Het topmodel, de MAN TGX 18.560 4×2 BLS, is bij uitstek geschikt voor betrouwbare en efficiënte prestaties bij lage motortoerentallen. De met leer beklede XXL-cabine biedt volop ruimte en voldoet aan de allerhoogste comfortvereisten. Onder de cabine bevindt zich nieuwste generatie MAN-motoren. De D38-krachtbron werd twee jaar geleden geïntroduceerd voor lange-afstandstransport en levert een vermogen van 560 pk. Het maximumkoppel bedraagt een indrukwekkende 2.700 Nm. Maximale kostenefficiency is gewaarborgd dankzij de combinatie van EfficientCruise en EfficientRoll. De EfficientCruise-functie maakt als voorspellende cruise control gebruik van 3D kaarten die zijn opgeslagen in de on-board computer, in combinatie met voertuiglocatie via satellietsignalen (GPS). Dat betekent dat de truck automatisch vooruit ‘kijkt’. Anders gezegd, hij bouwt voorafgaand aan een helling momentum op en verlaagt vervolgens de snelheid om over de top van de heuvel te rollen.

De zes MAN’s TGX 18.480 4×2 BLS doen qua uitrusting niets onder voor hun twee grotere broers. Deze trekkers zijn voor Audi Sport eveneens voorzien van de XXL-cabine. De motor uit de D26 motorenserie levert 480 pk en 2.500 Newtonmeter aan trekkracht in de twee hoogste versnellingen van de 12-traps MAN TipMatic automaat.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *