Hallo! 150 Masters voor Jumbo

Jumbo Supermarkten heeft onlangs gekozen voor 150 Renault Masters van Renault Trucks Nederland. De bestelwagens worden ingezet voor Jumbo’s E-Commerce waarmee online bestelde boodschappen worden thuisbezorgd. De eerste 21 auto’s zijn inmiddels afgeleverd. De overige Masters worden vanaf deze maand gefaseerd door Jumbo in ontvangst genomen. De bestelling wordt geleased via Alphabet Nederland en bestaat uit 20 nieuwe Renault Masters Gesloten Bestel L3H2 en 130 Renault Masters Platform Cabine met gerobotiseerde versnellingsbak.

Wilko Maas, Vloot Manager Centraal Transport bij Jumbo legt uit: “Bij Jumbo willen we verwachtingen overtreffen en bieden daarom een formule die verder gaat. Het bieden van de allerbeste service speelt daarin een belangrijke rol. In Renault Trucks Nederland vinden we die goede service terug en dat spreekt ons aan. De dealer staat letterlijk altijd voor ons klaar. De openingstijden zijn bijzonder ruim. Service wordt zelfs 24/7 geboden. Bovendien bevinden de Renault Trucks-dealers zich verspreid door het land. Belangrijk voor ons, want de Renault Masters worden door heel Nederland ingezet.”

Uniek concept
De Renault Master Platform Cabine kenmerkt zich door een lage chassishoogte. “Door de extreem lage chassishoogte is de instap nu geplaatst op 33 cm wat lager is dan wat bij veel andere bedrijfswagens mogelijk is. Dit is prettig voor onze bezorgers. Bovendien zijn wij door dit concept in staat om de totale voertuighoogte ook te beperken. Hiermee verwachten we veel schade te kunnen voorkomen”, verklaart Wilko Maas.

De Master Platform Cabine beschikt over een gesloten opbouw die door Vermeulen Conversions in samenwerking met Alphabet is ontwikkeld. Peter van Nisselrooij, Mobility Consultant bij Alphabet: “We hebben veel ervaring met de specifieke eisen voor voertuigen voor thuis- en pakketbezorging. Ergonomische aspecten als voldoende bewegingsruimte, lage instap en stahoogte in de laadruimte zijn hierbij van doorslaggevend belang. Vanwege veelvuldig start/stop is een automatische versnellingsbak niet alleen ergonomisch een voordeel, ook in exploitatie heeft deze zijn nut bewezen. Lage TCO-kosten, minimale stilstand en flexibiliteit hebben geleid tot een aantrekkelijk leasevoorstel voor Jumbo en haar franchisenemers.”

Vermeulen Conversions heeft eerder samen met Alphabet dergelijke voertuigen ontwikkeld waardoor de interesse van Jumbo is gewekt. Alex Vermeulen, directeur Vermeulen Conversions: “De uitdaging lag in de combinatie van behoud van de praktische bruikbaarheid en het benutten van het maximale laadvermogen en laadvolume met een Jumbo-specifieke bedrijfswageninrichting. Dit alles met een hoogwaardige kwaliteit en uitstraling die past bij de kenmerkende huisstijl van Jumbo.”

De Renault Master Euro 6 maakt gebruik van het SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction). Deze technologie zorgt ervoor dat de vervuilende uitstoot (Stikstofoxiden) aanzienlijk wordt teruggedrongen, niet onbelangrijk omdat de bezorging veelal in woonwijken plaatsvindt. Bovendien is de Renault Master uitgerust met het Eco Mode-systeem en het Stop & Start-systeem. In combinatie met de nieuw ontwikkelde motoren met bi-turbo technologie worden het brandstofverbruik en de CO2-emissies verder teruggedrongen en verbeteren de prestaties van het voertuig.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *