Actros SLT voor Zwaar Transport Zeeland

Onlangs overhandigde Mercedes-Benz truckdealer Automotions een Actros 4163 8X4 SLT aan Zwaar Transport Zeeland. De truck zal worden ingezet voor transporten van 40 t/m 140 ton en is geschikt voor een treingewicht van 250 ton. Het is de eerste Mercedes-Benz in het wagenpark van het Zeeuwse transportbedrijf.
Mercedes-Benz Actros MP4
Actros 4163 SLT
De keuze van Zwaar Transport Zeeland kwam echter niet uit de lucht vallen. “De zwaar transport trekkers van Mercedes-Benz hebben een goede reputatie. We wilden vooral de Turbo-Retarder-Koppeling graag uitproberen omdat deze compleet anders is dan de systemen van onze andere trucks,” aldus Frank Kouwenberg van Zwaar Transport Zeeland. “Tot nu toe bevalt het uitstekend!” Daarnaast was brandstofbesparing een belangrijke reden om voor Mercedes-Benz te kiezen: “Ook hier komt de Actros goed naar voren,” zegt Frank Kouwenberg.
Mercedes-Benz Actros MP4
Zwaar transport
De vrachtwagen werd door Automotions Mercedes-Benz geleverd met een reparatie onderhoudscontract en FleetBoard. “Dat is ook nieuw voor ons. We kunnen nu het brandstofverbruik onderweg, tijdens het stationair draaien en het rijgedrag van de chauffeur volgen.” Inmiddels is de vierasser, gekoppeld aan een 3 bed 5 dieplader, al een paar maanden in gebruik voor het transport van zware constructies, grondverzet- en mijnbouwmachines. De Actros zal voornamelijk in Nederland, België en Frankrijk gaan rijden. Tevens zal de SLT veel zware constructies van en naar het havengebied van Vlissingen vervoeren. De 250 tons trekker kan worden ingezet voor transporten waarbij de slijtagevrije Turbo-Retarder-Koppeling geen overbodige luxe is. Deze koppeling maakt een maximale belasting mogelijk bij het wegrijden en rangeren en dient tegelijkertijd als retarder voor extra veiligheid.
Mercedes-Benz Actros MP4
Zwaar Transport Zeeland
Zwaar Transport Zeeland, gevestigd in Vlissingen, is een dochteronderneming van Jac Rijk B.V. Het bedrijf bestaat al veertig jaar en is gespecialiseerd in het (inter-)nationale vervoer en distributie van zware constructies, grondverzet- en mijnbouwmachines. Het wagenpark van Zwaar Transport Zeeland bestaat uit tien zware trekkers. Het transportbedrijf heeft dertien medewerkers in dienst.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *