Volvo FM 8×4 met gestuurde naloopas voor Brauer

Voor het transport nam Brauer Grondverzet en Transport, gevestigd in Belfeld, onlangs een Volvo FM 8×4 tridem met gestuurde naloopas in gebruik. De truck is voorzien van een VDL haakarmsysteem en Atlas autolaadkraan, en is daarom multifunctioneel inzetbaar. De 8×4 tridem werd geleverd door Nebim Venlo.
Volvo FM 4th gen
Brauer Grondverzet en Transport BV is vooral actief in de regio Limburg, Oost-Brabant en Duitsland (NRW). Klanten zijn onder meer overheden, projectontwikkelaars en aannemers. De diensten die het bedrijf aanbiedt zijn grondwerk, laagbouw sloopwerkzaamheden en bestratingswerkzaamheden, maar ook de gladheidsbestrijding. Michel Sabella, die samen met Leo Brauer en Cindy Sabella-Brauer de directie vormt: “Onze kracht zit in de diversiteit van onze activiteiten. Wij werken zowel in onder-aanneming, als hoofdaannemer, waarbij we turn-key uitvoeren. Service aan onze klanten staat voorop en dat betekent flexibiliteit en direct anticiperen met creatieve oplossingen. Bij ons geldt: afspraak is afspraak.”
Volvo FM 4th gen
‘Wij gaan voor kwaliteit’
Binnen het wagenpark van Brauer Grondverzet en Transport zijn diverse Volvo-trucks in verschillende configuraties te vinden. “Multifunctionaliteit is echt belangrijk. Zo vervoeren wij losgestorte materialen, zijn we actief in containerverhuur en transporteren wij afval en recyclingmaterialen. De nieuwe Volvo FM 8×4 tridem met gestuurde naloopas past perfect in ons wagenpark. We hebben onderzoek gedaan naar de TCO van de truck gedurende de levensduur en daar kwam Volvo als beste uit. Zeker gezien het feit dat ze deze configuratie af fabriek leveren. De truck is onder meer voorzien van Volvo I-Shift en Volvo Dynamic Steering. Dat laatste verhoogt het comfort voor de chauffeur enorm en maakt bovendien manoeuvreren veel makkelijker. Terberg Techniek in Baarlo heeft de opbouw verzorgd, waaronder een VDL 25-tons haakarmsysteem en een Atlas 206, 3E-A3 autolaadkraan. Af fabriek werd de Volvo al geleverd met de montageplaten ten behoeve van de kraan. De truck heeft een GVW van 37 ton. Belangrijk in de keuze voor Volvo was ook de samenwerking met Nebim. Zij zorgen ervoor dat we kunnen blijven rijden. De service is echt perfect.”
Volvo FM 4th gen
MVO en duurzaamheid
Het was niet de eerste nieuwe Volvo FM die het bedrijf in 2016 in gebruik nam. Zo werd begin dit jaar eenzelfde Volvo FM 8×4 tridem met gestuurde naloopas afgeleverd en een Volvo FM 370 6×2 motorwagen met gestuurde naloopas. “Een en ander is ook ingegeven door MVO en duurzaamheid. Wij willen actief zijn op dat gebied, dat zie je terug in het wagenpark, het feit dat we bezig zijn met de CO2 prestatieladder en ook bijvoorbeeld in ons pand waar we alle conventionele verlichting hebben vervagen door LED. Het zijn zaken waar je je als ondernemer kunt onderscheiden. Het zegt ook iets over de kwaliteit die je levert.”
Volvo FM 4th gen
Brauer Groep
In 1945 werd het bedrijf officieel opgericht en in de beginjaren bestonden de werkzaamheden voornamelijk uit aan- en afvoer met paard en wagen van zand, grind en andere bouwmaterialen. Met de aankoop van de eerste vrachtwagen in 1954 ontstond een echt vervoersbedrijf. In 1973 namen de zonen onder leiding van Lou en Jan de zaak over van hun vader, dit onder de naam Gebroeders Brauer’s. Vanaf 1 januari 2007 is het aannemingsbedrijf van Gebr. Brauer’s zelfstandig verdergegaan onder de naam Brauer Grondverzet en Transport. Brauer Grondverzet en Transport BV is onderdeel van de Brauer Groep, die daarnaast bestaat uit Brauer Groen en Brauer Infra. Samen vormen de bedrijven een totaal supplier voor de gehele buitenruimte.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *